Banner 980x90

Izglītības kvalitātes valsts dienests vērtēs Carnikavas pamatskolas direktora atbilstību amatam

Saulkrasti24.lv
Saulkrasti24.lv
Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) vērtēs Carnikavas pamatskolas direktora Sergeja Čevera atbilstību ieņemtajam amatam, aģentūrai LETA pastāstīja IKVD Uzraudzības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Maksims Platonovs.

Jautājums par Carnikavas pamatskolas direktora atbilstību amatam aktualizējās pagājušajā nedēļā, kad novada domes opozīcijas deputāti pārtrauca sēdi, par vienu no iemesliem minot izglītības kvalitāti skolā un novada pašvaldības vadītājas Daigas Jurēvicas (ZZS) nevēlēšanos risināt šo problēmu. Domes deputāts Imants Krastiņš (RA) skaidroja, ka novada dome ir izskatījusi vecāku sūdzības par izglītības kvalitāti skolā un direktora kompetenci, savukārt Jurēvica minēja, ka nav pamata runāt par Carnikavas pamatskolas direktora atbrīvošanu no amata tikai tāpēc, ka četri vecāki no visas skolas uzrakstījuši sūdzības par direktoru. Jurēvica uzsvēra, ka, izskatot sūdzību saturu, neredzot iemeslus, lai skolas direktors tiktu atbrīvots no amata.

Šādu vecāku sūdzību saņemšanu apstiprināja arī Platonovs, kurš pastāstīja, ka IKVD 2016.gada 15.jūlijā ir saņēmis un izskata atsevišķu Carnikavas pamatskolas padomes locekļu un izglītojamo vecāku iesniegumu par izglītības kvalitāti Carnikavas pamatskolā un Čevera atbilstību ieņemamajam amatam.

Platonovs skaidroja, ka vispirms IKVD speciālisti izvērtēja Valsts izglītības informācijas sistēmā esošo informāciju, pēc kuras konstatēja, ka Carnikavas pamatskolas direktora Čevera iegūtā izglītība un profesionālā kvalifikācija atbilst normatīvajos aktos vispārējās pamatizglītības iestādes vadītājam noteiktajām prasībām. Viņš minēja, ka Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Iekšlietu ministrijas Informācijas centra rīcībā esošās ziņas liecina, ka uz Čeveru nav attiecināmi Izglītības likumā noteiktie ierobežojumi strādāt par pedagogu un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktie ierobežojumi strādāt izglītības iestādēs.

Platonovs paskaidroja, ka IKVD rīcībā nav arī informācijas par Čevera nelojalitāti Latvijas Republikai un tās Satversmei, līdz ar to šobrīd kvalitātes dienestam nav pamata apšaubīt Čevera piemērotību Carnikavas pamatskolas direktora amata pienākumu veikšanai.

Tomēr Platonovs atzīmēja, ka būtiski ņemt vērā iesniegumā norādīto informāciju, ka iesniegums ir adresēts arī Carnikavas novada domei, kas ir kompetenta pieņemt darbā un atbrīvot no darba tās padotībā esošo vispārējās izglītības iestāžu vadītājus. Šajā situācijā IKVD ir lūdzis Carnikavas novada domei sniegt skaidrojumu par pašvaldības tālāko rīcību saistībā ar iesnieguma izskatīšanu.

Platonovs atzīmēja, ka vienlaikus IKVD ir lūdzis Carnikavas pamatskolas direktoram Čeveram sniegt plašāku skaidrojumu par vecāku iesniegumā minēto informāciju. Platonovs uzsvēra, ka tikai pēc tam, kad IKVD rīcībā būs Carnikavas novada domes un Carnikavas pamatskolas direktora Čevera skaidrojumi, tiks veikta to vispusīga izvērtēšana un attiecīga lēmuma pieņemšana par turpmāko rīcību šajā gadījumā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)