Diētiskie banānu un cukini mafini

Pagatavošana - izspiež lieko ūdeni no cukini (nosusina masu salvetēs vai dvielī - tas ir būtiski, lai mafini sanāktu). Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli, noliek malā. Citā bļodā ar mikseri sakuļ banānu biezeni, kokosriekstu eļļu, medu, vaniļu un olu baltumus, līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno cukini, ābolu biezeni un grieķu jogurtu, samaisa.
Mitro masu viegli iemaisa sausajā, iecilā, pārāk sparīgi nemaisa, lai mafini būtu pufīgi. Ieber arī šokolādes gabaliņus. Masu liek mafinu formiņās un cep cepeškrāsnī uz 200 grādiem apmēram 20-25 minūtes. Vienā šādā mafinā varētu būt vidēji 160 kilokalorijas.
Raksts publicēts sadarbībā ar