Banner 980x90

Daudzviet sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem

Rīga, 8.janv., LETA. Šorīt vietām sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa Latvijas galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, pa Vidzemes šoseju no Rīgas līdz Vangažiem un no Līgatnes līdz Virešiem, pa Valmieras šoseju no Braslas tilta līdz Strenčiem, pa Rīgas apvedceļu no Baltezera līdz Saulkalnei, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Ogrei un no Nīcgales līdz Krāslavai, pa Liepājas šoseju no Anneniekiem līdz Skrundai, pa Ventspils šoseju no Talsiem līdz Usmai, pa šoseju Grebņeva-Medumi no Špoģiem līdz Medumiem, kā arī pa Daugavpils apvedceļu.

Reģionālie autoceļi apledojuši Rīgas, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Gulbenes, Limbažu, Madonas, Ogres, Saldus, Talsu, Valkas, Tukuma un Valmieras apkārtnēs.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 73 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ziemas uzturēšanas darbi valsts autoceļu tīklā notiek prioritārā secībā, atkarībā no valsts autoceļu klasifikācijas un satiksmes intensitātes ceļi ir sadalīti vairākās ziemas uzturēšanas klasēs - A, A1, B, C, D klasē. Vislielākā uzmanība tiek pievērsta A un A1 klases ceļiem, kas pārsvarā ir galvenās nozīmes autoceļi, uz kuriem ir intensīva satiksme.

LVC uzsver, ka ziemas uzturēšanas tehnika strādā agrās rīta stundās, lai laikā, kad autobraucēji dodas darba gaitā, apledojuma gadījumā autoceļi jau būtu nokaisīti. Atkarība no laika apstākļiem, var tikt pieņemts lēmums par preventīvo kaisīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)