"Cesvaines piens" plāno 10% ražošanas pieaugumu

"Šogad turpināsim īstenot stratēģiju, proti, nišas produktu izstrādi. Pērn laidām klajā četrus jauninājumus - pabeidzām ar rokām vaskoto sieru līniju, sākām siera ar saulē kaltētiem tomātiem un siera ar sēkliņām ražošanu un sviesta ar Himalaju sāli ražošanu. Līdz ar to kopējie ražošanas apjomi pieaugs par 10%, bet līdz ar jaunā sviesta ražošanu kopējo sviesta apjomu plānojam palielināt par 25%. Centīsimies paplašināt eksportu, bet pēc dalības industrijas izstādēs Vācijā un Francijā skatīsim, kuras izstādes vēl varētu būt lietderīgas," sacīja uzņēmēja.
Viņa arī norādīja, ka šogad plānotas investīcijas ražotnē, noliktavā, nogatavināšanas telpā, siera presēs. "Ražošanā bez investīcijām nevar iztikt ne gadu. Konkrēti investīciju apjomi tiks precizēti līdz ar 2014.gada darbības un finanšu auditu," norādīja Simsone.
Viņa arī atzina, ka uzņēmuma pagājušā gada provizoriskie finanšu rezultāti vēl tiek apkopoti.
"Ar prognozēm šogad esam piesardzīgi, ņemot vērā Krievijas krīzes ietekmi uz iepirkuma cenām un produkcijas noietu. Tā kā trešā un ceturtā ceturkšņa rādītāji būtiski ietekmē gada kopējo ainu, jārēķinās, ka tieši šajā periodā 2014.gadā nozare piedzīvoja intensīvas svārstības un neskaidrības," atzina Simsone.
Madona24.lv jau vēstīja, ka "Cesvaines piens" pērn ražošanas cehu paplašināšanā un modernizācijā investēja 456 550 eiro. Patlaban uzņēmums izgatavo trīs tipu - "Gouda", "Maasdam" un "Tilsiter" - sierus, kā arī sviestu, krējumu, mājas sieru "Ciba" un biezpienu.