Banner 980x90

Carnikavas pamatskolas direktors: Vecāku iesniegums IKVD ir subjektīvs skatījums uz problēmām skolā

Aluksne24.lv
Aluksne24.lv
Sešu vecāku Izglītības kvalitātes valsts dienestam (IKVD) adresētais iesniegums piedāvā subjektīvu skatījumu uz izglītības līmeni skolā, nepaužot lielākās vecāku daļas viedokli un objektīvo redzējumu, norāda Carnikavas pamatskolas direktors Sergejs Čevers.

IKVD 2016.gada 15.jūlijā saņēma iesniegumu no atsevišķiem Carnikavas pamatskolas skolēnu vecākiem, kuri aicināja dienestu izvērtēt izglītības kvalitāti skolā un Čevera atbilstību ieņemamam amatam. Čevers paskaidroja, ka iesniegumā, kas nodots IKVD un Carnikavas novada pašvaldībai, vecāki vērsuši uzmanību problēmai, ka skolēniem no septītās līdz devītajai klasei ir zemāks zināšanu līmenis, kas īpaši konstatējams eksaktajos mācību priekšmetos.

Čevers neslēpa iesniegumā minētās problēmas esamību skolā, taču viņš skaidroja, ka tas ir saistīts ar, pēc viņa domām, objektīviem iemesliem. Viņš atzīmēja, ka vairāki spējīgākie Carnikavas pamatskolas skolēni pēc sestās klases pāriet mācīties uz Rīgas ģimnāzijām, jo labi apzinās, ka pēc devītās klases tas varētu būt grūtāk paveicams solis. Čevers šāda veida pāreju nosauca par "Pierīgas tendenci", minot, ka Carnikavā paliek pārējie skolēni, kuri nav tik spējīgi vai nevēlas mācīties kādā no Rīgas ģimnāzijām, līdz ar to arī izglītības līmenis Carnikavas skolā atsevišķos mācību priekšmetos ir zemāks. "Skatījums, kādu uz šo problēmu piedāvā iesniegumu parakstījušie vecāki, manuprāt, ir subjektīvs", piebilda Čevers.

Čevers nedz apstiprināja, nedz noliedza, ka jautājums par viņa atstādināšanu no amata varētu būt politiski motivēts, jo to kā vienu no iemesliem minēja Carnikavas pašvaldības opozīcijas deputāti, kuri boikotēja 20.jūlija domes sēdi un uzsvēra, ka novada vadītāja Daiga Jurēvica (ZZS) nevēlas risināt Carnikavas pamatskolas problēmas, tostarp jautājumu par Čevera neatbilstību amatam.

Skolas direktors atzīmēja, ka iesniegums, kurā aktualizēta kāda skolas darbības problēma, vērtējams pozitīvi, jo "tas neļauj naivi cerēt, ka viss skolā strādā nevainojami labi".

Čevers uzsvēra, ka viņa komunikācija ar vecākiem ir labā līmenī. Viņš piebilda, ka ir saņēmis vēstules no vecākiem, kuri viņu atbalsta.

Jau ziņots, ka jautājums par Carnikavas pamatskolas direktora atbilstību amatam aktualizējās pagājušajā nedēļā, kad novada domes opozīcijas deputāti pārtrauca sēdi, par vienu no iemesliem minot izglītības kvalitāti skolā un novada pašvaldības vadītājas nevēlēšanos risināt šo problēmu. Domes deputāts Imants Krastiņš (RA) skaidroja, ka novada dome ir izskatījusi vecāku sūdzības par izglītības kvalitāti skolā un direktora kompetenci, savukārt Jurēvica minēja, ka nav pamata runāt par Carnikavas pamatskolas direktora atbrīvošanu no amata tikai tāpēc, ka četri vecāki no visas skolas uzrakstījuši sūdzības par direktoru. Jurēvica uzsvēra, ka, izskatot sūdzību saturu, neredzot iemeslus, lai skolas direktors tiktu atbrīvots no amata.

Vecāku sūdzību saņēma arī Izglītības kvalitātes valsts dienests, kura pārstāvis Maksims Platonovs paskaidroja, ka IKVD ir lūdzis Carnikavas pamatskolas direktoram sniegt plašāku skaidrojumu par vecāku iesniegumā minēto informāciju. Platonovs uzsvēra, ka tikai pēc tam, kad IKVD rīcībā būs Carnikavas novada domes un Carnikavas pamatskolas direktora Čevera skaidrojumi, tiks veikta to vispusīga izvērtēšana un attiecīga lēmuma pieņemšana par turpmāko rīcību šajā gadījumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)