Banner 980x90

Carnikavas novada priekšsēdētāja: Domes deputātu sēdes boikots ir atriebības vadīts teātris

Saulkrasti24.lv
Saulkrasti24.lv
Trešdien, 20.jūlijā, notikušās Carnikavas novada domes sēdes boikots ir opozīcijas deputātu iestudēts teātris, ko vada atriebība, komentējot domes deputātu rīcību un argumentus domes sēdē, atzīmēja Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (ZZS).

20.jūlijā, vairāki Carnikavas deputāti pameta domes sēdi, tā protestējot pret Jurēvicas darbību vairāku jautājumu izskatīšanā. Domes priekšsēdētāja nodēvēja šo opozīcijas deputātu soli par iestudētu teātri. Jurēvica skaidroja, ka opozīcijas deputāti izmantoja mirkli, kad domes sastāvā nav visu astoņu koalīcijas deputātu, jo daļa no tiem devušies uz Pasaules čempionātu rogainingā, līdz ar to koalīcijai vienai nav iespējams veidot kvorumu, tādēļ opozīcija varēja izmantot boikotu kā līdzekli domes sēžu bloķēšanai.

Jurēvica skaidroja, ka opozīcijas deputātu minētie boikota iemesli neiztur kritiku. Viņa minēja, ka nav pamata runāt par Carnikavas pamatskolas direktora atbrīvošanu no amata tikai tāpēc, ka par direktoru četri vecāki no visas skolas ir uzrakstījuši sūdzības. Jurēvica pastāstīja, ka šis jautājums nedēļas sākumā tika skatīts domes Izglītības, kultūras, sporta un sociālo jautājumu komitejas sēdē, akceptējot priekšlikumu ļaut skolas direktoram turpināt darbu. Jurēvica uzsvēra, ka neredz iemeslus, lai skolas direktors tiktu atbrīvots no amata.

Jurēvica nedz noliedza, nedz apstiprināja to, ka opozīcijas deputātiem varētu būt interese pamatskolas direktora amatā izvirzīt kādu sev lojālu kandidatūru.

Kā otru iemeslu sēdes boikotam deputāti minējuši Jurēvicas rīcību laivu piestātnes jautājumā. Jurēvica pastāstīja, ka atteikums piešķirt biedrībai "Carnikavas makšķerēšanas skola" zemi, kas patlaban ir domes īpašumā, ir pamatots ar to, ka biedrība nav spējusi izklāstīt, kā tieši attīstīs laivu piestātnes teritoriju, līdz ar to, ja dome nodotu biedrībai minēto zemi bezatlīdzības lietošanā, tā parakstītos uz "kaķi maisā". Domes vadītāja atzīmēja, ka biedrības vadītājs ir opozīcijas deputāts Eduards Burģelis (SC), kurš šajā gadījumā kā deputāts klaji lobē konkrētas intereses. "Saskatu šajā situācijā interešu konflikta pazīmes", piebilda Jurēvica, kura minēja, ka arī pašvaldībai ir interese un konkrēti mērķi attiecībā uz tai piederošo laivu piestātni.

Jurēvica pieļāva, ka opozīcijas deputātu aizvainojums ir tik liels, ka šis deputātu gājiens pamest domes sēdi ir balstīts emocijās un atriebībā. Jurēvica šo rīcību nosauca par bērnišķīgu, minot, ka tas pilnībā apliecina vairāku deputātu politisko kultūru.

Jurēvica uzsvēra, ka tiek veidoti visu domes sēžu video materiāli, līdz ar to tuvāko dienu laikā būs publiski pieejams video, kurā būs atspoguļota sēdes gaita.

Domes priekšsēdētāja nekomentēja to, ka šis solis varētu būt mēģinājums radīt augsni, lai atstādinātu viņu no amata. Viņa piebilda, ka tas saistībā ar 2017.gada pašvaldību vēlēšanām liecina par priekšvēlēšanu laika sākšanos Carnikavā.

Jau tika ziņots, ka 20.jūlijā, opozīcijas deputāti pameta Carnikavas domes sēdi. Deputāti skaidroja, ka tas ir protests pret Jurēvicas rīcību vairāku jautājumu gadījumā. Opozīcijas deputāti minēja divus iemeslus sēdes boikotēšanai - Jurēvicas neizlēmīgo rīcību saistībā ar Carnikavas pamatskolas direktora paturēšanu amatā, kā arī atteikumu nodot opozīcijas deputāta vadītai biedrībai "Carnikavas makšķerēšanas skola" laivu piestātni, kas pieder Carnikavas pašvaldībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)