Banner 980x90

Carnikavā neliela aktivitāte aptaujā par novadu reformu, taču vairums aptaujāto ir pret apvienošanu

Rīga, 20.jūn., LETA. Carnikavas novada domes veiktajā iedzīvotāju aptaujā par novada iespējamo apvienošanu ar Saulkrastu, Sējas, Ādažu un Garkalnes pašvaldībām vairums aptaujāto pauduši noraidošu attieksmi, taču aptaujā piedalījušies tikai 897 jeb 13,5% no novadā deklarētajiem iedzīvotājiem, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Kā liecina pašvaldības sniegtā informācija, "par" Carnikavas novada iespējamo apvienošanu ar citām administratīvajām teritorijām balsojuši 138 jeb 15% aptaujas dalībnieku, bet "pret" - 759 jeb 85% aptaujāto. Kopumā Carnikavā ir vairāk nekā 8000 iedzīvotāju.

Carnikavas domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (LZS) aģentūrai LETA pauda viedokli, ka iedzīvotāju aktivitāte bijusi atbilstoša, jo pašvaldība neizvērsa nekādas aģitācijas akcijas kā citos novados, piesaistot mediju aģentūras un tamlīdzīgi. "Mēs gribējām noskaidrot to cilvēku viedokli, kuriem patiešām rūp šis jautājums. Man ir liels prieks, ka, neskatoties uz vasaru un labo laiku, tomēr tik daudz cilvēku labprātīgi ieradās un pauda savu nostāju," sacīja Mieriņa.

Viņa atzina, ka daļu iedzīvotāju šis jautājums nesatrauc, bet vēl daļa aptaujā nepiedalījās, jo neticot, ka var kaut ko ietekmēt. Vienlaikus Mieriņa ir pārliecināta, ka atnākušo skaits ir pietiekams, lai izdarītu secinājumus par visu novada iedzīvotāju viedokli. "SKDS, veicot aptaujas, analizē vidēji 1000 cilvēku atbildes un ticamība ir 60%. Esam ļoti tuvu šim rādītājam. Turklāt arī tautas sapulcē par šo jautājumu piedalījās aptuveni 300 cilvēki, kas ir lielākais skaits sabiedriskajā apspriedē piedalījušos cilvēku," pauda politiķe.

Novadā notikušās aptaujas rezultāti tiks nosūtīti gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, gan Saeimai, atsaucoties uz valdības solījumiem ņemt vērā iedzīvotāju viedokli novadu reformas jautājumā.

Carnikavas iedzīvotāju aptauja par novada iespējamo apvienošanu ar Saulkrastu, Sējas, Ādažu un Garkalnes novadu teritorijām notika no 3. līdz 16.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)