Banner 980x90

Bruņoto spēku komandieris Ādažos iepazīsies ar jauno zemessargu apmācību

Raimonds Graube/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Raimonds Graube/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube sestdien, 2.jūlijā, apmeklēs Zemessardzes Studentu bataljona organizēto pamatapmācības nometni Ādažu poligonā, lai iepazītos ar jauno zemessargu apmācību un sadzīves apstākļiem, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Nometne norisināsies līdz svētdien, 10.jūlijam, un tās laikā vairāk nekā 50 jaunie zemessargi apgūs orientēšanās un lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, kā arī gūs ieskatu topogrāfijā, pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanā, sakaru tehnoloģijās, normatīvajos aktos un reglamentos.

Zemessardze atgādina, ka, sākot ar 2015.gada 1.janvāri, kad stājās spēkā grozījumi Darba likumā, kas paredz, ka darba devējs piešķir atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas darbiniekam, kurš pilda dienestu Zemessardzē, ja par viņa iesaisti Zemessardzes uzdevumu izpildē vai apmācībā darba devēju informē Zemessardzes vienības komandieris dienestu Zemessardzē regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā termiņā un kārtībā.

Atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas piešķir uz Zemessardzes vienības komandiera izziņā norādīto laiku. Darbiniekam, kurš izmanto šo atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)