Banner 980x90

Brīnumgardas kāzu tortes

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kāzu tortes nav vienkārši deserts, tas ir īsts konditorejas meistardarbs, ko ar nepacietību gaida gan jaunlaulātais pāris, gan ikviens svinību viesis. Tortes griešana ir īpašs, ar tradīcijām apvīts rituāls, tāpēc to dažkārt pat sagaida ar aplausiem. Skaista un garšīga kāzu torte simbolizē harmoniskas un mīlestības pilnas laulības, tāpēc, plānojot kāzas, neaizmirstiet pasūtīt torti no labākajiem meistariem.

Tradicionālas un neierastas kāzu tortes
Mūsdienās kāzu stilam nav gandrīz nekādu ierobežojumu, un kāzu torte arī var būt pielāgota Jūsu izvēlētajam formātam. Protams, klasiska daudzstāvu torte ar biezu putukrējuma kārtu un līgavas un līgavaiņa marcipāna figūriņām lieliski izskatīsies jebkurās kāzās, taču ir arī daudzi citi varianti, piemēram:
- torte ar dažādiem pildījumiem. Ogas, rieksti un šokolāde ir populārākie, bet prasmīgs konditors var piedāvāt arī citus risinājumus;
- daudzkrāsaina, ar glazūru izrotāta torte piesaistīs uzmanību un paliks atmiņā tāpat kā oriģināla kāzu kleita;
- nevis torte, bet mazas kūciņas, glazūrkēksiņi vai kūciņas uz kociņa, ko būs ērtāk apēst, īpaši, ja plānojat nelielas svinības ar mazu viesu skaitu.

Tradicionāli kāzu tortes tiek izrotātas ar ziediem vasarā un mežģīnēm ziemā, taču tortes izskats ir atkarīgs no Jūsu vēlmēm. Pārrunājiet ar konditoru par tortes formu un krāsu, kā arī padomājiet par to, vai vēlaties dekoratīvus vai ēdamus rotājumus.

Kas jāzina pirms došanās uz konditoreju?
Kāzu tortes pasūtīšanas laiks ir atkarīgs no tās izmēra un sarežģītības pakāpes. Ja vēlaties  vienkāršu vienstāvu torti, varat doties uz konditoreju divas nedēļas pirms svinībām. Savukārt liela un bagātīgi dekorēta torte prasa nopietnu pieeju, tāpēc to labāk pasūtīt 2–3 mēnešus pirms kāzām. Pirms pārrunām ar kūku meistaru ar mīļoto vienojieties par tortes
- izmēru – tas ir atkarīgs gan no viesu skaita, gan svētku vietas, jo daudzstāvu tortes ir grūtāk piegādāt;
- stilu – dažas konditorejas specializējas klasiskajās tortēs, citas prot uzcept oriģinālas, bet dažām pa spēkam ir arī pašas trakākās idejas.

Torte var būt galvenais, bet ne vienīgais deserts jūsu kāzās. Lai uzzinātu, kādas konditorejas cep visgaršīgākās kāzu tortes un kūkas, ienāciet kāzu portālā Līgavām.lv. Noderīga informācija un ekspertu padomi palīdzēs Jums organizēt neaizmirstamus svētkus, ko atcerēsieties visu mūžu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)