Banner 980x90

Biezpiena plātsmaize ar rozīnēm - klasiskā recepte

Biezpiena plātsmaize ir viens no iecienītākajiem saldēdieniem kā ikdienai, tā svētku galdam, ar kuru spēsi iepriecināt jebkura vecuma ēdāju. Šoreiz par to, kā gatavojama klasiskā biezpiena plātsmaize – recepte, kas grūtības nesagādās pat kulinārijas iesācējām.

Pagatavošanai nepieciešams: Mīkla: 1 glāze piena, 500 g miltu, 25 g rauga, 75 g sviesta, 75 g cukura. Biezpiena masa: 500 g biezpiena, 1-2 olas, 50 g skābā krējuma, cukurs/ vaniļas cukurs/ citrona miziņa/rozīnes - pēc garšas.

Pagatavošana: Vispirms pagatavo rauga mīklu bez ierauga. To dara šādi: Raugu samaisa ar cukuru un siltu ūdeni; atstāj rūgt siltā vietā aptuveni 15 minūtes. Kamēr raugs rūgst, izsijā miltus. Tiem vienmērīgi maisot pievieno uzsildītu pienu, izkausētu sviestu, cukuru un uzrūgušo raugu. Mīklu mīca līdz tā kļūst viendabīga un nelīp pie rokām. Gatavo mīklu apkaisa ar nelielu daudzumu miltu. Mīklu pārsedz ar tīru dvieli un atstāj rūgt siltā vietā 2-3 stundas. Lai uzlabotu rūgšanas procesu, mīklu reizi 1-1,5 stundās saspaida.

Kamēr mīkla rūgst, pagatavo plātsmaizes pildījumu - biezpienu samaisa viendabīgā masā ar olām, skābo krējumu, cukuru un izvēlētajām garšvielām (cukurs, vaniļas cukurs, citrona miziņa, rozīnes). Ja vēlies, lai masa ir viendabīgāka, vari izmantot blenderi.

Kad mīkla ir gatava, to klāj uz plātes un izrullē plānā plāksnē. Uz mīklas plāksnes līdzeni izkārto biezpiena masu un pārziež to ar olu. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 30-40 minūtes līdz brīdim, kad virskārta kļūst viegli brūna.

Piebilde: Rudenī plātsmaizi pirms cepšanas vari pārklāt ar ābolu šķēlītēm, kas piešķirs saldēdienam pavisam jaunu garšu!

Raksts publicēts sadarbībā ar
 src=

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu