Banner 980x90

Bērnu rotaļu un sporta laukumu gumijas segumu rūpnīcā Ādažos investēti 1,15 miljoni eiro

Saulkrasti24.lv
Saulkrasti24.lv
Latvijas uzņēmuma SIA "Rubrig" rūpnīca Ādažos ir sākusi bērnu rotaļu un sporta laukumu gumijas segumu ražošanu, rūpnīcas izveidē investējot 1,15 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja "Rubrig" valdes priekšsēdētājs Dainis Bonda.

Šie segumi piemēroti pilsētvides publiskajām atpūtas zonām, fitnesa zālēm un privātmāju pagalmiem. Jaunās ražotnes jauda ir 100 000 kvadrātmetru segumu gadā, kas desmit reizes pārsniedz Latvijas tirgus apjomu.

Jaunā ražotne 1115 kvadrātmetru platībā paredzēta strauji augošajam pieprasījumam pēc krišanai drošu, antivibrācijas un skaņas slāpēšanas seguma un klājuma, kas izgatavoti no otrreizējām izejvielām - nolietotu, samaltu riepu smalknes. "Mūsu mērķa tirgus ir Skandināvijas tirgus, kura pieauguma tempi ir 25% gadā, un tie krietni pārsniedz pasaules tirgus pieaugumu, kas ir 7% gadā," norāda Bonda.

Viņš piebilst, ka Eiropas uzņēmumi netiek galā ar strauji augošo pieprasījumu. "Daudziem ir novecojusi ražošanas tehnoloģija, kas kavē jaunu produktu attīstību. Mums, kā jaunai ražotnei, ir daudzi trumpji jaunu produktu izveidē un ieviešanā. Piemēram, "Rubrig" gumijas plātņu uzbūve ļauj uzrādīt par 10% labākus droša krišanas augstuma HIC ("head injury criterion") rādītājus pie salīdzināma plātņu biezuma," skaidroja Bonda.

Jaunā uzņēmuma galvenais produkts ir gumijas flīzes dažādos izmēros un biezumos, drošu bērnu un sporta laukumu iekārtošanai un krišanai drošu iekštelpu izveidei. Ņemot vērā augošo tendenci ar krišanai drošiem materiāliem aprīkot atpūtas, arhitektūras un masu pasākumu norises zonas pilsētās, "Rubrig" piedāvā plātnes, kas tapušas sadarbībā ar Edgara Kaufmaņa dizaina studiju "SolidConcept".

Pirmā plašāka mēroga "Rubrig" produkcijas prezentācija notika pagājušajā nedēļā starptautiskajā izstādē "GaLaBau, Nirnbergā, Vācijā. Četri uzņēmuma produkti saņēma atzinību no arhitektiem, pilsētplānotājiem un klientiem no Skandināvijas, vāciski runājošo un Tuvo Austrumu valstīm.

SIA "Rubrig" ir izveidota 2015.gada augustā, un uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 1,15 miljoni eiro. "Firmas.lv" informācija liecina, ka "Rubrig" 100% kapitāldaļu īpašniece ir SIA "Konsaltinga pakalpojumi", kuras īpašnieki vienādās daļās ir Sergejs Rogoļs un Valērijs Aleksandrovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)