Banner 980x90

Ādažu un Krimuldas vidusskolas nominētas Eiropas izcilības balvai

Saulkrasti24.lv
Saulkrasti24.lv
Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) Eiropas izcilības balvai #BeActive Education Award kategorijā nominēja Ādažu vidusskolu, Krimuldas vidusskolu un Jelgavas 4.vidusskolu. Balva radīta, lai atzīmētu mācību iestādes, kas veicina un atbalsta bērnu fizisko aktivitāti, pilsētas informācijas portāls Saukrasti24.lv uzzināja Ādažu novada pašvaldībā.

LSFP minētās trīs skolas Eiropas izcilības balvai #BeActive Education Award izvirzījusi, konsultējoties ar Latvijas Olimpisko komiteju, kas katru gadu rīko dažādus pasākumus Latvijas skolām, lai veicinātu sportisko garu, pavēstīja Eiropas Sporta nedēļas Latvijā komunikācijas koordinatore Ieva Kārkliņa.

Novērtējot ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" aizsācēja Raimonda Elbakjana neatlaidīgo darbu, popularizējot fiziskās aktivitātes, īpaši jaunieši vidū, LSFP viņu nominējusi Eiropas izcilības balvai #BeActive Local Hero Award. Tā ir viena no trim Eiropas Sporta nedēļas ietvaros izveidotajām balvām, kuras Eiropas Komisija pasniegs, lai īpaši godinātu personības, izglītības iestādes un iestādes vai uzņēmumus Eiropā, kuri savā darbībā veicina sabiedrības nodarbošanos ar sportu un fiziskām aktivitātēm.

Savukārt, lai noteiktu, kurā uzņēmumā vai iestādē mērķtiecīgi tiek veidota vide, kas veicina un atbalsta strādājošo fizisko aktivitāti, LSFP uzrunāja vairāk nekā 50 Latvijas uzņēmējus. Pēc pieteikumu izvērtēšanas, LSFP #BeActive Workplace Award izvirzīja trīs atbilstošākos nominantus – "Nordea Bank AB" Latvijas filiāli, AS "Swedbank" un SIA "Lattelecom".

No 17. līdz 23.septembrim Latvijā otro gadu notiks Eiropas Komisijas ierosināta iniciatīva – Eiropas Sporta nedēļa. Tās mērķis ir vairot sabiedrībā izpratni par aktīva dzīvesveida ieguvumiem ne vien veselībai, bet arī produktivitātei skolā un darbā, kā arī motivēt cilvēkus vairāk un biežāk būt kustīgiem, nodarboties ar sportu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)