Banner 980x90

Ādažu novadā talkots vairāk nekā 30 vietās

Publicitātes foto/ Foto: Saulkrasti.lv
Publicitātes foto/ Foto: Saulkrasti.lv
Ādažu novadā sestdien, 23.aprīlī talkoja gan lieli, gan mazi, pavisam kopā sakopjot vairāk nekā 30 vietu, pilsētas informācijas portāls Saulkrasti24.lv uzzināja Ādažu novada pašvaldībā. 

Ādažos viena no centrālajām vietām, kas sakopta, bija pagājušajā pavasarī atklātais, atkal atjaunotais Gaujas aizsargdambis un Gaujas krasts gar to. Skaistais skats uz Gauju daudzus vilinājis šajā vietā pavadīt laiku, atstājot arī daudz nevajadzīgu liecību par apmeklējumu – daudz dažādu bundžu un pārtikas iepakojumu, taču tagad Gaujas krasts atkal ir tīrs un gatavs priecēt ādažniekus.

Kopš aizsargdambja atjaunošanas tas kļuvis par patīkamu pastaigu vietu gājējiem ar skatu uz plūstošo Gauju, kā arī par iemīļotu maršrutu velobraucējiem. Sagaidot Latvijas simtgadi, šo pastaigu vietu gar Gauju iecerēts labiekārtot. Gaujas aizsargdambi sakopa gan dome, gan arī iedzīvotāji. Savukārt Ūdensrožu parkā Ādažos talkoja "Ādažu Uzņēmēju biedrība" kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem.  Nacionālo Bruņoto spēku pārstāvji Ādažu novadā sakopa arī Komunistiskā terora upuru piemiņas vietu Baltezerā. 

Lielā Talkas diena Ādažos pavadīta darbīgā un gaišā noskaņā. Pateicoties čaklajiem talkotājiem, tagad tīras ir arī Mežaparka ceļmalas no Kadagas daudzdzīvokļu mājām līdz Lāceņu ielai, Lielā Baltezera krasta teritorija no Meža ielas līdz Lielā un Mazā Baltezera kanālam, Baltezera ciemam pieguļošais mežs, teritorija ap Lielo Baltezeru, "Upmalas", Mazā Baltezera piekraste, mežmala un ceļmala gar Alderu ielu līdz pat Tallinas šosejai, kā arī Kanālu ielas turpinājums līdz Slokas ielai. Jaunkūlu iela no Draudzības ielas līdz Plostnieku ielai. Lielās Talkas laikā tika sakopta arī teritorija ap Kadagas, kā arī Ataru ezeru, apkārtne ap Ādažu vidusskolu. Talcinieki sakopa arī Stapriņu ciemata apkārtni, teritoriju no veikala "Elvi" gājēju pārejas līdz "Statoil" apvedceļam. Čaklie Ādažu novada iedzīvotāji satīrīja arī Āņu ciemu, ceļu no Āņiem uz Pleskavas šoseju, Eimuru ciema apkārtni, Ādažu "veco parku", Dūņezera krastu, Garkalnes ciemu. Aktīva talkošana notika arī Kadagas mežā, apkārtnē pie Kadagas  daudzdzīvokļu mājām, Iļķenes ciemā, tika sakopti Attekas un Saules ielas grāvji un vēl daudz citu vietu Ādažu novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)