Banner 980x90

Ādažu novada dome piesaka finanšu stabilizācijas izbeigšanu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pirmdien, 16.maijā, Ādažu novada dome ārkārtas sēdē izskatīja jautājumu par 2010.gadā pašvaldībai noteiktās finanšu stabilizācijas izbeigšanu. Finanšu ministre D.Reizniece-Ozola piektdien, 13.maijā ierosināja Ādažu novada domei apsvērt iespēju pieteikt finanšu stabilizācijas izbeigšanu. Lai to izdarītu, domei bija jāizvērtē pašvaldības finanšu stāvoklis un stabilizācijas projektā noteikto uzdevumu izpildes faktiskā situācija, kā arī jāpieņem lēmums par pieteikuma apstiprināšanu stabilizācijas izbeigšanai.

Kā pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informē Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne, Dome izskatīja sagatavoto pieteikumu, atzina to par kvalitatīvu, labi argumentētu un pieņemto lēmumu nolēma nosūtīt finanšu ministram un Pašvaldību finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas patstāvīgajai komisijai.

Dome konstatēja, ka pašvaldības finanšu stāvoklis ir stabils, nepastāv neviena no likuma "Par pašvaldību finanšu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību" 2.pantā minētajām pazīmēm (augsts uzņemto saistību apmērs pret pamatbudžeta ieņēmumiem, nodokļu parādu esamība vai kavēti maksājumu par aizņēmumiem), un ir sekmīgi izpildīti visi stabilizācijas projektā noteiktie uzdevumi.

Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks: "Pašvaldība ir izpildījusi visus finanšu stabilizācijas projektā noteiktos uzdevumus, atjaunojot finanšu stabilitāti, paaugstinot budžeta plānošanas un izpildes disciplīnu, nosakot aktīvu pārvaldības un ieguldījumu kārtību, kā arī pilnveidojot iekšējās kontroles sistēmu un darba procedūras. Īpaši atzīmēju produktīvo sadarbību ar Finanšu ministriju. Ceru, ka domes lēmums vainagosies ar pozitīvu ministres rīkojumu par finanšu stabilizācijas izbeigšanu Ādažu novada pašvaldībai. Tā būtu patiesi laba ziņa pašvaldībai "Gaujas svētkos Ādažos."

Ādažu novada dome 2010.gada oktobrī pieņēma lēmumu "Par Ādažu novada finanšu stabilizācijas procesa uzsākšanu" un iesniedza finanšu ministram pieteikumu finanšu stabilizācijai. Finanšu ministrs E.Repše 29.10.2010. izdeva rīkojumu "Par finanšu stabilizācijas procesa uzsākšanu Ādažu novada pašvaldībā". 17.12.2010.Pašvaldību finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas patstāvīgā komisija apstiprināja Ādažu novada pašvaldības finanšu stabilizācijas projektu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)