Banner 980x90

Ādažu novada dome noslēdz finanšu stabilizāciju

Saulkrasti24.lv
Saulkrasti24.lv
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) parakstījusi rīkojumu par Ādažu novada pašvaldībai 2010.gadā noteiktās finanšu stabilizācijas izbeigšanu, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

FM rīkojumā norādīts, ka pašvaldības finanšu stāvoklis ir stabils, nepastāv neviena no likumā "Par pašvaldību finanšu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību" minētajām pazīmēm - augsts uzņemto saistību apmērs pret pamatbudžeta ieņēmumiem, nodokļu parādu esamība vai kavēti maksājumu par aizņēmumiem.

FM uzsver, ka pašvaldība ir sekmīgi izpildījusi visus stabilizācijas projektā noteiktos uzdevumus.

Ādažu novada pašvaldībai 2010.gadā noteiktās finanšu stabilizācijas izbeigšana nozīmē, ka beidzas īpašais uzraudzības statuss. Tāpat darbu pārtrauc stabilizācijas uzraugs, kas saskaņoja visus līgumus virs 1420 eiro un akceptēja visus pašvaldības maksājumus.

Turpmāk paši pašvaldības deputāti pieņems lēmumus, kas attiecas uz publiskajām finansēm.

Kā ziņots, Ādažu novada dome 2010.gada oktobrī pieņēma lēmumu iesniegt Finanšu ministrijai pieteikumu finanšu stabilizācijas procesa sākšanai. Šādā situācijā pašvaldība nonāca, lielā mērā pateicoties pārmērīgajiem ieguldījumiem jaunās domes ēkas celtniecībā. Šis bija viens no iemesliem, kāpēc amatu zaudēja kādreizējais Ādažu domes priekšsēdētājs Normunds Breidaks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)