Banner 980x90

Ādažos starptautiskā suņu izstādē būs apskatāmi vairāk nekā 200 dažādu šķirņu suņu

Foto: Laima Jātniece
Foto: Laima Jātniece
Sestdien, 30.jūlijā un svētdien, 31.jūlijā Ādažos, pie vidusskolas un Sporta centra, Gaujas ielā 30, norisināsies starptautiskā un nacionālā suņu izstāde, pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informē Ādažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne.

Izstāde norisināsies no plkst.9.00 līdz plkst.17.00. Ieeja visiem izstādes skatītājiem – bez maksas.

30.jūlijā būs skatāma starptautiskā, bet 31.jūlijā - nacionālā suņu izstāde. Starptautiskajā izstādē piedalīsies 1230, bet nacionālajā - 960 suņu.

Kopumā būs skatāmas 202 suņu šķirnes, tostarp labradori, čivavas, Velsas korgi pembroki, papiloni, vācu aitu suņi, kā arī ļoti retas šķirnes, kuras Latvijā nemaz nav sastopamas, piemēram, Istrijas asspalvainais suns, spāņu ūdenssuns, Bretaņas dzeltenais basets, Kortalsa grifons un Burgosas putnu suns.

Noslēguma konkursos tiks izvēlēts labākais kucēns, labākais veterāns, labākā audzētava, labākais pēcnācējs un labākais pāris.

Kā informē izstādes organizatore un kinoloģiskā kluba "Reto" vadītāja Ilona Ose, suņu kvalitāti un atbilstību standartiem vērtēs 14 starptautiskās kvalifikācijas eksperti no Lielbritānijas, Somijas, Zviedrijas, Ungārijas, Čehijas, Polijas, Itālijas, Gruzijas, Lietuvas, Latvijas un Krievijas.

No katras šķirnes tiks izvēlēts tikai viens labākais pārstāvis, un tad apmēram 200 suņu cīnīsies par piecām godalgotām vietām.

Vislielākais dalībnieku skaits izstādē ir no Somijas, Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, būs dalībnieki arī no Polijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Ukrainas, Luksemburgas un Čehijas.

Izstādes organizatori norāda, ka izstādes teritorijā drīkst atrasties tikai tie suņi, kas piedalās izstādē. Abas dienas izstādes laikā darbosies arī kafejnīca.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)