Banner 980x90

Ādažos sākumskolas ēkas metu par 259 610 eiro izstrādās "Nams"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ādažu vidusskolas sākumskolas ēkas metu līdz nākamā gada maijam par 259 610 eiro izstrādās SIA "Nams", aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Monika Griezne.

Metu konkursā par jaunas skolas ēkas Ādažos projektēšanu pirmo vietu ieguva SIA "Nams", ar kuru novada dome parakstījusi līgumu par jaunas skolas ēkas būvprojekta izstrādi.

Līgums paredz, ka projektēšanas darbi notiks astoņu mēnešu laikā līdz nākamā gada maijam. Projektējamās ēkas platība ir aptuveni 10 000 kvadrātmetru, un tajā paredzēts izvietot Ādažu vidusskolas sākumskolu, kurā mācīsies līdz 800 skolēnu.

Projektēšanas darba uzdevums paredz, ka būvprojekts tiks izstrādāts tādā veidā, lai skolas ēku var būvēt visu uzreiz vai arī četrās atsevišķās kārtās - atkarībā no tā, kāda būs demogrāfiskā un finansiālā situācija pašvaldībā projekta realizācijas laikā. Būvprojekta izstrādes līgumcena ir 259 610 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Ādažu novada dome pretendē uz Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu skolas jaunās ēkas būvniecībai. Pašvaldība Izglītības un zinātnes ministrijā iesniegusi idejas konceptu projektam "Vispārējās izglītības iestādes mācību vides uzlabošana Ādažu novadā", kas tālāk tiks vērtēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Projekta gaitā plānots būvēt Ādažu vidusskolas ēku sākumskolas jeb 1.-4.klases skolēniem.

Griezne informēja, ka optimālais skolēnu skaits, ko var izvietot esošajā vidusskolas ēkā, ir 1200 skolēnu, bet uzņemtais skolēnu skaits šajā mācību gadā ir 1315 skolēni. Savukārt prognozētais skolēnu skaits 2022./2023.mācību gadā ir 1630 skolēnu.

Ņemot vērā novadā deklarēto skolēnu skaita pieauguma dinamiku un Ādažu vidusskolas kapacitātes nepietiekamību, Ādažu novada dome pieņēma lēmumu būvēt Ādažu vidusskolai papildu mācību īstenošanas vietu. Skolas jaunā ēka paredzēta 1.-4.klases skolēniem, bet esošo Ādažu vidusskolas ēku turpinās izmantot 5.-12.klašu skolēni.

Uzņēmums SIA "Nams" dibināts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3306 eiro. Uzņēmuma pērnā gada apgrozījums bija 1 178 215 eiro un peļņa 135 625 eiro. 49,27% uzņēmuma daļu pieder Mārim Malahovskim, 49,27% - Sergejam Ņikiforovam un 1,45% - Uģim Ribam, liecina "Firmas.lv" informācija.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)