Banner 980x90

Ādažos notiks Kantrī diena un Māra dienas

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Sestdien, 13.augustā, pirmo reizi Ādažos - Kantrī diena, kurā piedalīsies līnijdejotāju grupas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī ikvienam interesentam būs iespēja iemācīties dejas soļus un ļauties dejas priekam, jo pēc koncerta divu stundu garumā paredzēta sadejošanās – kopīga līnijdeju soļu apgūšana, bet pēc tam – balle kopā ar grupu "Klaidonis".

Kā pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informē Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne, koncerts Līgo laukumā sāksies plkst.19.00, no plkst.20.00 līdz plkst.22.00 paredzētas kopdejas, savukārt plkst.22.00 - balle kopā ar grupu "Klaidonis". 

Koncerts un balle notiks brīvā dabā, Līgo laukumā, Ādažu centrā, ieeja – bez maksas.  

Ja vakara stundas 13.augustā Ādažos paies kantrī mūzikas ritmos, tad rīta un dienas cēliens – seno baltu dzīvesziņas garā, kur Māras dienai par godu tiek rīkots zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirgus.  Sestdien, 13.augustā, no plkst.9.00 līdz plkst.16.00 Māras dienas tirgū varēs iegādāties dažādus zemnieku un amatnieku sarūpētos labumus, bet no plkst.12.00 – Māras dienas tradīciju izzināšana, rotaļas un dziesmas kopā ar tradīciju kopu "Ābols".

Tradīciju kopa "Ābols" vēsta, ka  Māras diena senajā laika skaitīšanas sistēmā iezīmēja vasaras beigas un rudens sākumu. "Vasaras Māras bija laiks, kad jauni ļaudis nolūkoja viens otru precībām. Un tirgus senatnē bija tā īpašā saskatīšanās vieta. Laiks no Mārām līdz Miķeļiem bija derību laiks, tāpēc, kā runā, ja šajā laikā meita neatrada sev precinieku, tad tā arī to gadu palika neapņemta," zina stāstīt tradīciju kopa "Ābols". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)