Banner 980x90

Ugunsgrēkā Saulkrastu novadā bojā gājis cilvēks

Rīga, 12.apr., LETA. Ceturtdien ugunsgrēkā Saulkrastu novadā bojā gājis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Ap plkst.22.45 VUGD saņēmis informāciju, ka Saulkrastu novadā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu un pastāv apdraudējums arī blakus esošajām ēkām.

Sākotnēji glābēji nevarēja iekļūt ēkā, jo mājas logiem priekšā bija restes un visa ēka bija piekrauta ar mantām. Iekļūstot miteklī, glābēji atrada vienu bojā gājušo. Ēka dega 150 kvadrātmetru platībā un ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota plkst.2.30, lai gan konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi vēl turpinās.

Tāpat ceturtdien dzēsts ugunsgrēks ražošanas ēkā Rīgā, Atlantijas ielā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka četrstāvu ražošanas ēkas otrajā stāvā deg gatavās produkcijas paletes ar kastēm 14 kvadrātmetru un ierīce viena kvadrātmetra platībā. Kopumā no ēkas tika evakuēti 55 cilvēki.

Vēl glābēji aizvadītajā diennaktī steigušies dzēst ugunsgrēku Babītē, kur dega šķūnis. Šajā incidentā dega nojume un malka 250 kvadrātmetru platībā. No šķūņa aizdegās arī kūla 900 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 80 izsaukumus - 41 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp 28 uz kūlas ugunsgrēkiem un 23 uz glābšanas darbiem. 14 izsaukumi bija maldinoši.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)