Banner 980x90

Smiltēns lūgs Kučinski no valsts līdzekļiem kompensēt vētras nodarītos zaudējumus Saulkrastu novadā

Rīga, 15.aug., LETA. Saeimas deputāts Edvards Smiltēns (V) plāno vērsties pie Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), aicinot no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem kompensēt vētras nodarītos zaudējumus Saulkrastu novadā.

Politiķis norāda, ka vētras rezultātā bojāts ievērojams skaits ēku, žogu, nojumes, labiekārtojuma elementu, autotransporta, apgaismojuma līnijas, laternas u.c. materiālās vērtības. Nepieciešama arī palīdzība attiecībā uz ievērojamu skaitu vētrā sabojāto, tajā skaitā nogāzto koku novākšanā.

Smiltēns vērš uzmanību, ka šādi postījumi Saulkrastos nav piedzīvoti kopš 1969.gada. Viņš aģentūrai LETA apgalvoja, ka daudziem maznodrošinātiem iedzīvotājiem neesot nepieciešamo līdzekļu, piemēram, ēku un postījumu novēršanai.

Deputāts atsaucas uz Saulkrastu novada domes deputāta Normunda Līča (V) vēstuli par finansiālās palīdzības no valsts nepieciešamību.

Politiķis arī aicina izvērtēt iespēju sniegt atbalstu citām Vidzemes pašvaldībām, kurām vētra ir nodarījusi būtiskus postījumus.

Kā ziņots, Saulkrastos 12.augustā negaisa laikā sagāzts liels daudzums koku, bet cilvēki nav cietuši, aģentūrai LETA pastāstīja Saulkrastu pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Guntis Vinteris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)