Banner 980x90

Pēc sprādziena Saulkrastos apkārtējo māju īpašnieki pašvaldībai nav lūguši palīdzību bojājumu novēršanā

Valmiera, 9.okt., LETA. Pēc sprādziena Saulkrastos, apkārtējo māju īpašnieki nav lūguši pašvaldībai palīdzību, lai novērstu kādus bojājumus, kas īpašumiem varētu būt radušies nelaimes gadījuma dēļ, aģentūra LETA noskaidroja pie Saulkrastu novada pašvaldības izpilddirektora Andreja Arņa.

Tuvumā esošo divu ēku īpašnieki pēc būvvaldes apmeklējuma nav lūguši pašvaldības palīdzību. Tomēr negadījuma vietā bijis arī sociālais dienests, un viena no kaimiņu ģimenēm izteikusi nepieciešamību pēc psihologa konsultācijām pēc notikušā.

Arnis arī informēja, ka pašvaldībai nav zināms par citiem uzņēmumiem, kas varētu darboties ar pirotehniku pašvaldības teritorijā. To esot grūti kontrolēt. Piemēram, eksplozijā sagrautās mājas īpašnieki savulaik vērsās būvvaldē ar lūgumu atļaut ierīkot pirotehnikas noliktavu. Taču tas viņiem ticis liegts, balstoties uz to, ka apdzīvotā vietā tas varētu radīt draudus.

Jau ziņots, ka 6.oktobrī Saulkrastos kādā dzīvojamā mājā noticis sprādziens, kura rezultātā gājuši bojā pieci cilvēki, tostarp nepilngadīgais. Bojā gājušo vidū ir arī Latvijā labi pazīstams pirotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš. Ugunsdzēsēji izsaukumu 6.oktobrī saņēmuši plkst.20.32, jo dzīvojamā mājā bija notikusi eksplozija, kuras rezultātā pati ēka sagruva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)