Banner 980x90

Pabeigts bedru masveida remonts uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem ar noteikto B uzturēšanas klasi

Rīga, 18.jūn., LETA. VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ir pabeidzis bedru masveida remontu uz reģionālajiem un vietējiem asfaltētajiem autoceļiem ar noteikto B uzturēšanas klasi, aģentūru LETA informēja "Latvijas autoceļu uzturētāja" Komunikācijas daļas vadītāja Sigita Audere.

Viņa norādīja, ka saremontēto bedru apmērs uz B uzturēšanas klases valsts autoceļiem pēdējo piecu gadu laikā samazinājies par 73 000 kvadrātmetru - šogad bedres saremontētas vairāk nekā 72 970 kvadrātmetru apmērā, bet 2014.gadā tās tika remontētas teju 146 000 kvadrātmetru apmērā.

Audere atzīmēja, ka bedru masveida remonts turpinās uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem, kur darbi jāveic līdz 1.jūlijam.

Savukārt valsts autoceļiem ar lielāko satiksmes intensitāti un noteikto A uzturēšanas klasi, bedru remonts pabeigts 31.maijā.

Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

Remontdarbi tiek veikti prioritārā secībā, ņemot vērā uzturēšanas klases (A - augstākā uzturēšanas klase, B, C, D - zemākā uzturēšanas klase). Uzturēšanas klases ir noteiktas ņemot vērā satiksmes intensitāti, sociālekonomisko nozīmi un autoceļu klasifikāciju - valsts galvenie, reģionālie, vietējie autoceļi.

Veicot bedru remontu, uz autoceļa izvietotas ātruma ierobežojuma un brīdinājuma zīmes. Remontdarbu laikā to norises vietā lokāli sašaurina brauktuvi un ierobežo braukšanas ātrumu, attiecīgi 70 kilometri stundā un 50 kilometri stundā. Šāds ātruma ierobežojums ir nepieciešams, lai satiksmes dalībnieki neapdraudētu viens otru un darbiniekus, kuri strādā uz ceļa.

Lai ceļu lietotāji savlaicīgi varētu plānot savus maršrutus un rēķināties ar īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem, bedru remontdarbu vietām tiešsaistes režīmā var sekot līdzi mobilajā lietotnē "Waze" un "Latvijas valsts ceļu" mājaslapas kartē (www.lvceli.lv).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)