Banner 980x90

Ogu un sēņu sezonā policija aicina seniorus doties uz mežu kopā ar tuviniekiem

Rīga, 27.jūn., LETA. Ogu un sēņu sezonā policija aicina seniorus doties uz mežu kopā ar tuviniekiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Tuvojoties ogu un sēņu sezonai, iedzīvotāji aktīvāk dodas mežā, bet ir gadījumi, kad sēņotājiem un ogotājiem gadās apmaldīties, un ar grūtībām atrast izeju no meža masīva.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirknī vakar tika saņemta informācija par to, ka 25.jūnijā Madonas novada Lazdonas pagastā sēņojot apmaldījusies pensionāre. Madonas policijas amatpersonas nekavējoties sāka sievietes meklēšanu. Šorīt sievieti izdevās atrast un viņa tika nodota mediķiem.

Situācijās, kad vecāka gadagājuma cilvēki nolemj vieni doties mežā sēņot, Valsts policija aicina tuviniekus tomēr doties līdzi. Ja tas nav iespējams, policija iesaka gados vecākiem cilvēkiem paziņot tuviniekiem, uz kuru vietu konkrēti ieplānots doties, lai apmaldīšanās gadījumā, paziņojot policijas darbiniekiem, būtu vieglāk atrast konkrēto vietu, izlemt par nepieciešamo spēku iesaistīšanu un apmaldījušos personu varētu ātrāk sameklēt.

Ja gadījies apmaldīties, nevajadzētu krist panikā, bet mēģināt ieklausīties, vai apkārt ir dzirdama autotransporta skaņa, censties atrast meža celiņus vai klajāku vietu, kur nav lapotnes un kuru var vieglāk pamanīt no augstuma, sacīja Vaskāne.

VP vēlreiz atgādina, pirms doties sēņot vai ogot, vajag parūpēties par savu drošību, neiet dziļi mežā, pārliecināties, ka uz mežu līdzi ir paņemts uzlādēts mobilais tālrunis saziņai un pabrīdināti līdzcilvēki par savu atrašanās vietu un iespējamo atgriešanās laiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)