Banner 980x90

NVA: bezdarba līmenis nepārsniegs 10% atzīmi

Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Inese Kalvāne nepieļauj, ka bezdarba līmenis Latvijā varētu pārsniegt 10% atzīmi, jo ir pienācis laiks pavasara un vasaras sezonālajiem darbiem, kas neļaus bezdarba līmenim pieaugt.

Kalvāne atzina, ka reģistrētais bezdarba līmenis Latvijā pēdējo trīs mēnešu laikā ir pieaudzis, tomēr pieaugums ir bijis stabils, proti, nav pārsniedzis 10% atzīmi.

"Apkopojot operatīvos datus bezdarba līmenis Latvijā ir 9,8% un tagad var izdarīt secinājumus, ka tā pieaugums ir apstājies, līdz ar to varam izteikt cerību, ka šis cipars būs augstākais bezdarba līmenis," sacīja Kalvāne.

Kā ziņots, decembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 9,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, bet novembra beigās - 9,3%.

Janvārī, tāpat kā novembrī un decembrī, visstraujāk bezdarbs pieaudzis Kurzemē - par 0,6 procentpunktiem, janvāra beigās sasniedzot 12,1%, kā arī Zemgalē, kur bezdarbs arī palielinājies par 0,6 procentpunktiem, sasniedzot 10,4%.

Lielākais bezdarbnieku skaits nemainīgi saglabājies Latgales reģionā - 19,3%, kur tas iepriekšējā mēnesī pieaudzis par 0,5 procentpunktiem. Savukārt zemākais reģistrēts Rīgas reģionā - 6,2%, un, salīdzinot ar decembri, tas pieaudzis par 0,2 procentpunktiem.

Vidzemē bezdarbs iepriekšējā mēnesī pieaudzis par 0,3 procentpunktiem, sasniedzot 11,5%.

Valsts lielākajās pilsētās bezdarba līmenis janvāra beigās bija šāds: Rīgā - 5,7%, Jelgavā - 7,6%, Valmierā - 7,1%, Ventspilī - 8,6%, Liepājā - 13,5%, Jūrmalā - 8,3%, Daugavpilī - 10,2%, Jēkabpilī - 11,1%, Rēzeknē - 17,2%.

Bezdarbs pieaudzis visās minētajās pilsētās, visstraujāk Jēkabpilī - par 0,7 procentpunktiem, kā arī Rēzeknē un Jelgavā - par 0,6 procentpunktiem.

Liepājā un Daugavpilī bezdarba līmenis palielinājies par 0,5 procentpunktiem, Valmierā un Ventspilī - par 0,4 procentpunktiem, Jūrmalā - par 0,2 procentpunktiem un Rīgā - par 0,1 procentpunktu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)