Banner 980x90

Notiks sabiedriskās apspriešanas sanāksme par Saulkrastu novada izglītības attīstības stratēģiju

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ceturtdien, 5.maijā, plkst.18.30 Saulkrastu novada domes zālē notiks novada izglītības attīstības stratēģijas 2016.-2025.gadam pirmās redakcijas sabiedriskās apspriešanas sanāksme, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Sabiedriskajai apspriešanai nodota Saulkrastu novada izglītības attīstības stratēģijas 2016.-2025.gadam pirmā redakcija, kas paredz Zvejniekciema vidusskolu pakāpeniski reorganizēt par pamatskolu.

Kā aģentūru LETA informēja Saulkrastu novada domes pārstāve Sanita Saksone, ņemot vērā izmaiņas ārējo normatīvo aktu prasībās attiecībā uz minimālo skolēnu skaitu vidusskolas klasēs, kā arī pašreizējo situāciju novadā, pašvaldība sāka darbu pie izglītības attīstības stratēģijas izstrādes.

Viens no stratēģijas mērķiem ir rast labāko risinājumu novada vidusskolas atrašanās vietai, ņemot vērā stratēģijā aplūkotos rādītājus un prognozes. Darba grupas atbalstītais scenārijs ir vidusskolas posms Saulkrastu vidusskolā, Zvejniekciema vidusskolu pakāpeniski reorganizējot par pamatskolu, kurā tiek nodrošināta arī piecus un sešus gadus veco bērnu apmācība.

Taču galīgo lēmumu par vidusskolas atrašanās vietu pieņems Saulkrastu novada domes deputāti.

Saksone gan piebilda, ka Saulkrastu novadā nav plānots slēgt nevienu izglītības iestādi.

Pirmās redakcijas publiskās apspriešanas termiņš noteikts līdz 16.maijam.

Pēc iepazīšanās ar stratēģiju pašvaldība aicina sniegt savu viedokli, aizpildot aptaujas anketu. Ar stratēģijas dokumentu var iepazīties pašvaldības mājaslapā "www.saulkrasti.lv", kā arī Saulkrastu novada domes Klientu apkalpošanas centrā, Saulkrastu vidusskolā, Zvejniekciema vidusskolā, pirmsskolas izglītības iestādē "Rūķītis", Vidzemes jūrmalas mūzikas un mākslas skolā, Saulkrastu bibliotēkā, Saulkrastu sporta centrā un kultūras namā "Zvejniekciems".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)