Banner 980x90

Neskatoties uz varas maiņu Saulkrastos, līdzšinējam mēra vietniekam Veidem piedāvā saglabāt amatu

Rīga, 28.dec., LETA. Neskatoties uz varas maiņu Saulkrastu novada domē, līdzšinējam priekšsēža vietniekam Bruno Veidem (LZP) piedāvāts saglabāt amatu, vēsta "Latvijas Avīze".

Ceturtdien amatā apstiprinātais novada vadītājs Normunds Līcis (ievēlēts no "Vienotības" saraksta) laikrakstam pastāstīja, ka jaunās koalīcijas kodolu veidos deputāti, kuri parakstīja iesniegumu par līdzšinējā mēra Ervīna Grāvīša (VL-TB/LNNK) atbrīvošanu. Taču arī līdzšinējam priekšsēža vietniekam Veidem ir piedāvāts saglabāt šo amatu.

Grāvīša nomaiņu iniciēja astoņi Saulkrastu novada domes deputāti - visi pieci opozīcijas un trīs līdzšinējie koalīcijas pārstāvji. Deputātu pieprasījumu bija parakstījuši bezpartejiskie, domē no partijas "Vienotība" saraksta ievēlētie deputāti - Līcis, Selga Osīte, Līga Vaidere, Oksana Vanaga, Sandra Ozola-Ozoliņa, kā arī bezpartejiskās, domē no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksta ievēlētās Aiva Aparjode un Santa Ancāne, kā arī Alens Horsts (LZS).

Līcis paudis pārliecību, ka varas maiņa bija iespējama, jo vairāki koalīcijas deputāti, kuri cerēja uz pārmaiņām, "atdūrās pret esošo kārtību" un saprata, ka tās neizdosies īstenot. Pēc viņa paustā, sarunas par vadības pārvēlēšanu jau notikušas ilgāku laiku.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdienas pēcpusdienā no amata tika atbrīvots ilggadējais Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Grāvītis, un jau pēc pāris stundām domes priekšsēdētāja vietnieks Veide sasauca domes ārkārtas sēdi, lai ievēlētu jaunu Saulkrastu novada domes priekšsēdētāju.

Demisijas pieprasījumu deputāti pamatoja ar to, ka pašvaldība netiek pietiekami profesionāli pārvaldīta, netiek novērtēts un izmantots novada izaugsmes potenciāls, novada vadībai pietrūkst enerģijas un pozitīvu ambīciju spert izlēmīgus un drosmīgus soļus ikvienā jautājumā, tajā skaitā, lai celtu izpildvaras profesionalitāti, nodrošinot kvalitatīvus pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

Pēc 2017.gada jūnija pašvaldību vēlēšanām Saulkrastu novada vadības grožus saglabāja tās līdzšinējais vadītājs Grāvītis, kura kandidatūru atbalstīja desmit no 15 deputātiem. Pret Grāvīti nobalsoja pieci deputāti no "Vienotības" rindām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)