Banner 980x90

Lauksaimniecības kooperatīva "Abra" apgrozījums pērn pieauga par 24,7%

Rīga, 9.maijs, LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Abra" pērn strādāja ar 11,535 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 24,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 4,7 reizes - līdz 212 479 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma apgrozījums pērn galvenokārt kāpis, palielinoties graudu biržas cenai un pieaugot pārdotajam graudu apmēram, kā arī pateicoties lauksaimniecības izejvielu cenu palielinājumam.

Pērn "Abra" iegādājās jaunu lauksaimniecības tehniku 279 000 eiro vērtībā.

Kooperatīva vadība prognozē, ka tā biedri arī turpmāk pasūtīs minerālmēslus, augu aizsardzības līdzekļus un iegādāsies sēklas, kā arī izmantos graudu kaltes pakalpojumus un pārdos savās saimniecībās saražoto augkopības produkciju. Tāpat "Abra" speciālisti apmeklēs specializētus kursus, un sniegs kooperatīva biedriem bezmaksas konsultācijas par kultūraugu audzēšanu, lai kooperatīva biedri pēc iespējas efektīvāk apgūtu jaunākās tehnoloģijas augkopībā un celtu kultūraugu ražību, kas savukārt palielinātu "Abra" apgrozījumu.

2019.gadā kooperatīvs plāno pabeigt jauno graudu uzglabāšanas līniju "Eipuri", kas dos iespēju būtiski palielināt kooperatīva biedru graudu pieņemšanas un glabāšanas jaudas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā "Abra" strādāja ar 9,252 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva peļņa pieauga divas reizes - līdz 993 632 eiro.

Kooperatīvs ir reģistrēts 2005.gadā, un tā pamatdarbības veids ir graudkopības, tauriņziešu un rapšu produkcijas realizācija, kā arī lauksaimniecības tehnikas noma un lauksaimniecības pakalpojumu sniegšana, lauksaimniecības preču iegāde un pārdošana kooperatīva biedriem un citiem partneriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)