Banner 980x90

"Latfood" palielinājis apgrozījumu par 15%

Paplašinot produkcijas noieta tirgu Latvijā un ārpus valsts robežām, lielākais čipsu un sāļo uzkodu ražotājs AS "Latfood" 2014.gadā palielinājis neto apgrozījumu par 15%, pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informēja uzņēmumā.

2014.gadā AS "Latfood" uzlaboja darbības rādītājus, salīdzinot ar 2013.gadu, un, līdzīgi kā iepriekšējā gadā, galvenā attīstības prioritāte bija produkcijas eksporta pieaugums un sistemātiska uzņēmuma produkcijas īpatsvara palielināšana Baltijas un ārvalstu tirgos.

Pagājušais gads AS "Latfood" ir bijis veiksmīgs, jo, par spīti Eiropas Savienības ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju un otrādāk, izdevies paplašināt eksporta tirgus un palielināt produkcijas noietu arī Latvijā. Arī 2014. gadā uzņēmums turpināja ieņemt stabilas tirgus pozīcijas Baltijas valstīs, turpinot kāpināt attīstības tempus. Būtiski, ka pērn izaugsme bija nedaudz lielāka nekā 2013. gadā, kad apgrozījums palielinājās par 12.6%.

Apgrozījuma pieauguma dēļ AS "Latfood" tirgus daļa sāļo uzkodu kategorijā Latvijā un Baltijā kopumā, ir pieaugusi par aptuveni 2% punktiem, 2014.gadā sasniedzot 46.5% Latvijā un 27.0% Baltijā (pēc "The Nielsen Company" datiem). Šie rezultāti AS "Latfood" ļauj ieņemt vadošo pozīciju sāļo uzkodu kategorijā ne tikai Latvijā, ber arī Baltijas valstīs kopumā.

"Samazinoties eksportam uz Krieviju, tika meklēti arvien jauni eksporta tirgi, kas mums arī izdevās," skaidro AS "Latfood" valdes priekšsēdētājs Valdis Blūms.

AS "Latdod" vadītājs arī atklāj, ka šīs sezonas kartupeļu raža ir bijusi veiksmīga, jo pieņemts par 10% vairāk kartupeļu tonnu nekā 2013.gadā pieprasījuma palielināšanās dēļ.

Tajā pašā laikā AS "Latfood" vadītājs norāda, ka par šī gada lielākajiem plāniem un investīciju projektiem pašlaik tiek gatavots paziņojums, tādēļ pagaidām V. Blūms tos publiski neatklāj.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)