Banner 980x90

Kredīts internetā – uzticama izvēle

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ir reizes, kad ikvienu no mums piemeklē negaidītas situācijas, kad nepieciešami papildus līdzekļi, piemēram, pēkšņi salūst auto vai jānomaksā kārtējie rēķini, bet līdz alga vēl jāgaida. Tad palīgā nāk ātrie kredīti, kas ir piemērots risinājums šādām situācijām un jau vairākus gadus viens no populārākajiem nebanku aizdevumiem Latvijā.

Tomēr, lai saņemtu ātro kredītu, ir jāievēro daži priekšnosacījumi, lai izvairītos no dažādiem riskiem. Tāpēc pirms pieteikuma iesniegšanas ir rūpīgi jāiepazīstas ar izvēlētā aizdevēja mājaslapā pieejamo informāciju, lai nerastos nepatīkami pārpratumi.
Priekšnosacījumi ātrā kredīta saņemšanai:
- personai, kura vēlas pieteikties aizdevumam, lielākoties ir jābūt vismaz 20 gadus vecai, bet ir ātro kredītu uzņēmumi, kuri izsniedz aizdevumus arī no 18 gadu vecuma, bet visiem uzņēmumiem ir svarīgi, lai klients būtu apdomīgs aizņēmējs;
- jābūt stabiliem ienākumiem;
- nepieciešams aktīvs bankas konts kādā no Latvijā esošajām bankām;
- jābūt labai kredītvēsturei.

Kur un kā tiek piešķirti ātrie kredīti?
Ātrie kredīti Latvijā ir pieejami 19 dažādās ātro kredītu firmās – atliek tikai izvēlēties sev piemērotāko. Ātrie kredīti ir pieejami internetā, un, lai saņemtu naudu, nav nepieciešams doties pie kreditora uz filiāli. Jāveic tikai piecas darbības, un naudas summu savā kontā saņemsi jau pāris minūšu laikā:
- izvēlies piemērotu ātro kredītu kompāniju;
- iepazīsties ar visiem līguma nosacījumiem;
- pārliecinies, ka izdevumu būs iespējams segt līgumā norādītajā termiņā;
- reģistrējies izvēlētās kompānijas mājaslapā;
- piesakies aizdevumam, izvēlēties nepieciešamo kredīta summu.

Kā norāda likums, ātrie kredīti netiek izsniegts nakts stundās – laikā no plkst. 23:00 līdz plkst. 7:00, tāpēc saņemt aizdevumu šajā laikā nav iespējams. Pieteikties aizdevumam var, taču pārskaitīts tas tiek tikai darbalaikā, kuru katrs kreditors nosaka individuāli.

Atmaksas nosacījumi
Ātrie kredīti parasti tiek piešķirti uz konkrētu termiņu. Vidējais ātrā kredīta atmaksas termiņš ir no 7 līdz 30 dienām, kuru laikā jāveic pilnīga kredīta atmaksa. Ja rodas nepieciešamība, vienojoties ar aizdevēju, par papildus samaksu ir iespējams termiņu pagarināt.
Ja atmaksas termiņš netiek ievērots, kredītdevējs ir tiesīgs piemērot soda sankcijas – tās parasti kreditētāji nosaka individuāli, bet visbiežāk tie ir 0,75% līdz 1% no kavētā maksājuma summas dienā.

Savukārt, ja termiņš netiek pagarināts un kredītaņēmējs neveic aizņēmuma atmaksu, šis gadījums datubāzē tiek atzīmēts kā negatīvs, kas kredītaņēmējam rada sekas:
- personai rodas negatīva kredītvēsture;
- apgrūtināta vai pat neiespējama kredīta saņemšana nākotnē;
- uzsākts parādu piedziņas process.

Atceries!
Ātrais kredīts būs piemērots risinājums tikai tad, ja esi drošs, ka tiešām spēsi izsniegto aizdevumu atmaksāt paredzētajā termiņā, nesabojājot savu kredītvēsturi un neradot liekas parādsaistības.

Aizņemies atbildīgi un izvērtē savas iespējas atmaksāt!

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)