Banner 980x90

Ja esat izlēmis veikt riepu maiņu... 

Būsim godīgi, riepu tirgus jau sen iet pāri malām – ir tūkstošiem dažādu riepu piedāvājumu, tāpēc likumsakarīgs šķiet jautājums, kā neapjukt šajā pārpilnībā. Protams, vislabākajā gadījumā jums ir uzticams riepu servisa meistars ar lielu pieredzi, kurš jums šajā jautājumā palīdzēs, bet arī viņš varēs palīdzēt tikai tad, kad būsiet ticis skaidrībā ar dažām pamata lietām un izvēlēm. 

♦ Pirmkārt, ja plānojat  veikt riepu maiņu, noskaidrojiet, kādi ir parametri jūsu riepām šobrīd. Šī informācija ir atrodama un izlasāma uz pašas riepas, bet, lai to saprastu, iesakām izmantot internetā pieejamo informāciju, kur ir izskaidrots, kā nolasīt sniegto informāciju. 
♦ Otrkārt, izlemiet, cik daudz līdzekļu esat gatavs ieguldīt riepu maiņā. No vienas puses, arī lētākās riepas ir izgājušas kvalitātes pārbaudes un ir atzītas par drošām braukšanai, bet, no otras puses, kvalitatīvākas riepas kalpos ilgāt, turklāt pašu braukšanu padarīs patīkamāku. Pēc cenas un kvalitātes riepas mēdz iedalīt trīs kategorijās:
     • PREMIUM klases riepas. Te pieskaitāmi tādi riepu ražotāji kā Bridgestone, Continental, Goodyear un Michelin. Šie zīmoli komentārus neprasa; 
     • vidējā ranga riepas. Šie riepu ražotāju zīmoli, piemēram, Avon, Falken, Kumho un Uniroyal, varbūt nav tik pazīstami, taču patiesībā šis ir riepu maiņas zelta vidusceļš – kvalitatīvas riepas par adekvātu cenu; 
     • budžeta varianta riepas. Ja vasara ir sausa un mierīga, tad budžeta riepām nebūs ne vainas, taču draņķīgos laikapstākļos vai ziemā šīs riepas var nebūt pats uzticamākais sabiedrotais. Te arī jārēķinās, ka izturēs šīs riepas pat uz pusi mazāk kilometru nekā Premium klases riepas, bet, ja finansiālie apstākļi spiež, tad, protams, labāk šādas – lētas – riepas nekā nekādas. Budžeta riepu ražotāji: Landsail, Goodride, Evergreen un Autogrip. 

Kad cenu kategorija izvēlēta, vēl jāpieņem lēmums par riepu tipu – viens pāris ar vissezonas riepām vai atsevišķas ziemas un vasaras riepas? Par šo jautājumu cilvēki mēdz diskutēt un lauzt šķēpus gadiem ilgi, lai gan patiesībā nepieciešams tikai veikt savu braukšanas mērķu un manieru analīzi, lai saprastu, kas tieši jums būs labākais. Tātad, ja auto nelietojat ikdienā, izvairāties no mašīnas vadīšanas sliktos laika apstākļos un pārsvarā pārvietojaties pa pilsētas ielām, jums ideāli derēs vissezonas riepas. Bet, ja mašīnu lietojat katru dienu, turklāt arī ziemas un rudens sezonā nevairāties no sliktiem laikapstākļiem, tad labāk palikt pie atsevišķām ziemas un vasaras riepām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)