Banner 980x90

Carnikavā nedēļas nogalē notiks Ražas svētki un foto orientēšanās sacensības

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Carnikavā 24.septembrī notiks foto orientēšanās sacensības un Ražas svētki, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Ilze Cerbule.

Foto orientēšanās pasākumā dalībnieki varēs atklāt Carnikavas vietējās dabas un kultūras vērtības. Dalībnieku reģistrācija un orientēšanās uzdevumu izdalīšana notiks no plkst.12 līdz 12.30 Carnikavas tūrisma informācijas centrā, Stacijas ielā 5.

Orientēšanās laikā dalībniekiem ar fotoaparātu vai viedtālruni būs jāfiksē kartē norādītie objekti, jāpilda uzdevumi vai arī jāatrod objekti, kas nebūs norādīti kartē. Visi kontrolpunkti atradīsies Carnikavas apkārtnē, tāpēc sacensību maršrutu varēs veikt vai nu kājām, vai uz velosipēda. Katram uzdevumam un objektam būs noteikts punktu skaits, un visvairāk punktu ieguvušie dalībnieki (kājāmgājēji un riteņbraucēji tiks vērtēti atsevišķi) tiks godāti par laureātiem.

Finišs būs Carnikavas Novadpētniecības centrā un orientēšanās uzdevumu fotogrāfijas varēs iesniegt līdz plkst.16, savukārt apbalvošana paredzēta ap plkst.17. Orientēšanās dalībniekus ar siltu miežu putru Novadpētniecības centrā sagaidīs jau no plkst.15, kad tur sāksies Jumja tirgus un rudens ražas parāde kopā ar vietējiem mājražotājiem un amatniekiem. Tirgus ilgs līdz plkst.19.

No plkst.16 līdz 17 etnogrāfes Indras Čeksteres vadītajā maizes ceļā - "No grauda līdz kukulītim" - varēs uzzināt, kā top maize, un nobaudīt treju graudu Jumja klaipu. No rudens veltēm, kas saaugušas pārī jeb Jumī, Siguldas folkloras kopas "Senleja" dalībnieces Kaijas Brisones vadībā tiks gatavota Jumja stebere.

Ģimenes ir aicinātas atnest arī nelielas ražas veltes no saviem ziemai sagatavotajiem krājumiem - sēņu, ievārījumu burciņu vai kādu pašu audzētu dārzeni. Ar šīm veltēm varēs piedalīties Jumja tirgus lielajā izsolē. Noslēgumā ap plkst.17.30 būs ražena sadziedāšanās un izdejošanās kopā ar Saulkrastu folkloras kopu "Dvīga", Carnikavas "Cēlājiem" un Ādažu tradīciju kopu "Ābols".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)