Banner 980x90

Carnikavā iestādīta 50 ābelīšu rinda

Publicitātes foto/ Foto: Carnikava.lv
Publicitātes foto/ Foto: Carnikava.lv
Gatavojoties 2016.gada Lielajai Talkai, ceturtdien, 21.aprīlī Carnikavas pamatskolas un bērnudārza Riekstiņš audzēkņi kopā ar saviem pedagogiem, kā arī pašvaldības darbinieki un Nacionālo bruņoto spēku Ādažu garnizona pārstāvji Carnikavā, Stacijas ielā gar ietvi uz gājēju tiltu, iestādīja 50 dekoratīvo ābelīšu rindu.

Kā pilsētas informācijas portāls Saulkrasti24.lv uzzināja Carnikavas novada pašvaldībā, stādīšanā piedalījās visu 20 Carnikavas pamatskolas klašu un 13 bērnudārza grupiņu audzēkņi. Katram stādītāju pulciņam bija jāiestāda viena ābelīte. 18.un 19.ābelīti rindā iestādīja tie Piejūras internātpamatskolas bērni, kuri dzīvo Carnikavas novadā. Arī viņi turpmāk vienmēr varēs atnāk apraudzīt, kā aug pašu stādītais kociņš. Lai garajā rindā atpazītu savu kociņu, dažu jaunāko klašu skolēni un bērnudārznieki bija sagatavojuši īpašu zīmi, kuru piestiprināja iestādītajai ābelītei.

Savu ābelīti iestādīja arī domes vadības pārstāvji, Carnikavas pašvaldības izglītības un kultūras dzīves organizētāji, Carnikavas Komunālservisa un citu pašvaldības iestāžu un struktūrvienību darbinieki.

"Ābele ir pilnības un auglības simbols, un tādu carnikavieši vēlas redzēt savu novadu un Latviju," klātesošos uzrunāja Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica. "Tas ir arī veltījums un dāvana Latvijas simtgadei, tā ir dāvana mums visiem, jo tikai kopā mums izdosies padarīt Latviju skaistāku," viņa piebilda.

Carnikavas Komunālservisa Vides labiekārtošanas nodaļas vadītāja Rita Tjarve, kuras vadībā sagatavots viss stādīšanai nepieciešamais, pastāstīja, ka ābeļu rindā iestādīti trīs dekoratīvo ābeļu šķirņu kociņi, kam ir gan līdzīgi ziedi un zaru vainagi, gan augļi, bet atšķirsies lapu krāsa. Ābelītes izaugs ap sešiem līdz septiņiem metriem garas. Pavasaros tās priecēs garāmgājējus ar skaistiem rozā ziediem, bet rudeņos ienāksies purpura krāsas ābolīši.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)