Banner 980x90

Carnikavā būs apskatāma Sabīnes Stāles fotoizstāde "Akmens galaktika"

Ilustratīvs foto/ Foto: Saulkrasti24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Saulkrasti24.lv
Carnikavas tautas namā "Ozolaine" sestdien, 1.oktobrī atklās mākslinieces Sabīnes Stāles fotoizstādi "Akmens galaktika", aģentūru LETA informēja Carnikavas tautas nama pārstāve Agnija Saprovska.

Izstāde "Akmens galaktika" ir veidota Latvijas valsts simtgadei veltītā izstāžu ciklā "Latvijas matērija".

Izstādi veido fotogrāfiju cikls, kurā redzamas akmentiņu krāsu, rakstu un reljefu saspēles telpiskā tuvplānā. Fotogleznas veido mazi Vidzemes jūrmalā atrasti olīši.

Lai atklātu oļu krāsu mirdzumu, akmeņi iepriekš tiek pulēti. Tādējādi atklājas arī Latvijas laukakmeņos ietverto struktūru daudzveidība, jo reti kurš zina, ka arī Latvijā ir iespējams atrast dažādu nokrāsu kvarcu, granātus, epidotus, ahātus, retāk kalcedonus, olivīnus vai nelielus turmalīna ieslēgumus laukakmeņos.

Izstādes autore Stāle ir mācījusies Latvijas Universitātes Žurnālistikas nodaļā, strādājusi televīzijā, veidojot kultūrvēsturiskus un informatīvus raidījumus. Viņa ir vairāku dokumentālo filmu un scenāriju autore. Pēc mācībām Latvijas Mākslas akadēmijā mākslinieces izteiksmes veids tiek papildināts ar tēlotājmākslas elementiem un domāšanu dizaina virzienā.

Izstādes atklāšana notiks 1.oktobrī plkst.15, un šajā dienā apmeklētājiem būs iespēja tikties ar darbu autori Sabīni Stāli. Piedalīsies arī ģeologs Dainis Ozols, kurš palīdzēs vairāk uzzināt par Latvijas raksturīgajiem iežiem. Atklāšanas pasākuma dalībnieki kopīgi veidos Latvijas kontūru no jūrā izskalotiem oļiem, varēs baudīt oļu pieskārienu terapiju, spēlēties ar akmeņiem un ļauties akmens skanējumam caur dainu meditāciju kopā ar dziesminieci un koklētāju Ingu Karpiču.

Izstāde būs apskatāma līdz 3.novembrim.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)