Banner 980x90

Ādažu lidlaukā sākas starptautiskās lidmodeļu sacensības

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
No ceturtdienas, 4.augusta līdz svētdienai, 7.augustam Ādažu lidlaukā notiks starptautiskas lidmodeļu sacensības, kurās piedalīsies dalībnieki no 16 valstīm, aģentūru LETA informēja Ādažu novada domes pārstāve Monika Griezne.

Sacensībās piedalīsies kopumā 60 dalībnieki no ASV, Meksikas, Somijas, Francijas, Vācijas, Spānijas, Dānijas, Kazahstānas, Izraēlas, Krievijas, Ukrainas, Bulgārijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas.

Kā skaidroja Griezne, lidmodeļi sacenšas dažādās sporta kategorijās - var sacensties ātrumā, manevrēšanās spējās, bet šajās sacensībās lidmašīnas sacenšas "Gaisa kaujās", kas nozīmē, ka uzvar tas modelis, kas lidojot pārspēj savu konkurentu un pirmais ar propelleri pārplēš trīs metrus garu lenti.

Šajās sacensībās piedalīsies trīs pasaules čempioni, divi Eiropas čempioni un viens olimpiskais čempions.

Lai noteiktu pasaules čempionu, jāpiedalās 14 sacensības posmos visā pasaulē, savukārt Ādažu lidlaukā uzvarētāji tiks noteikti divos posmos - Latvijas un Lietuvas. Līdz ar to šodien un rīt tiks noteikts uzvarētājs Latvijas, bet 6. un 7.augustā - Lietuvas posmā.

Sacensības notiks Ādažu lidlaukā no plkst.9.00 līdz plkst.20.00 Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)