Banner 980x90

Ādažu lidlaukā notiks starptautiskas lidmodeļu sacensības 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No ceturtdienas, 4.augusta līdz svētdienai, 7.augustam Ādažu lidlaukā notiks starptautiskas lidmodeļu sacensības.

Kā pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informē Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne, sacensībās piedalīsies dalībnieki no 16 dažādām valstīm – ASV, Meksikas, Somijas, Francijas, Vācijas, Spānijas, Dānijas, Kazahstānas, Izraēlas, Krievijas, Ukrainas, Bulgārijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Kopumā sacensībās piedalīsies 60 dalībnieku. 

"Sacensībās dalībnieki piedalīsies ar lidmodeļiem F-2-D, kas ir vadāmi ar roku no apļa centra," stāsta Latvijas aerokluba pārstāvis, sacensību organizators Vasīlijs Prokofjevs.  

Lidmodeļi sacenšas dažādās sporta kategorijās – var sacensties ātrumā, manevrēšanās spējās, bet šajās sacensībās lidmašīnas sacenšas "Gaisa kaujās", kas nozīmē, ka uzvar tas modelis, kas lidojot pārspēj savu konkurentu un pirmais ar propelleri pārplēš 3m garu lentu.

"Šajās sacensībās piedalīsies ļoti spēcīgi dalībnieki – trīs pasaules čempioni, divi Eiropas čempioni un viens Olimpiskais čempions," akcentē Vasīlijs Prokofjevs. 

Lai noteiktu pasaules čempionu, jāpiedalās sacensībās 14 etapos visā pasaulē, Ādažu lidlaukā uzvarētāji tiks noteikti divos etapos – Latvijas un Lietuvas.

4. un 5.augustā tiks noteikts uzvarētājs Latvijas, bet 6.,7. augustā – Lietuvas etapā.

Sacensības notiks Ādažu lidlaukā no plkst. 9.00 līdz plkst.20.00. Ieeja – bezmaksas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)