Banner 980x90

Ādažu bāzē dienošo NBS karavīru skaitu līdz 2025.gadam plāno palielināt par 600 cilvēkiem

Rīga, 26.marts, LETA. Ādažu militārajā bāzē dienošo Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru skaitu līdz 2025.gadam plānots palielināt par 600 cilvēkiem, liecina šodien valdībā izskatītais ziņojums par profesionālā dienesta karavīru nodrošināšanu ar dienesta dzīvojamām telpām Ādažu novadā.

Ādažu militārajā bāzē patlaban dien 1754 profesionālā dienesta karavīri. Ņemot vērā mainīgo drošības vidi un izaicinājumus, tiek plānots profesionālā dienesta karavīru un zemessargu skaita pieaugums. Tuvākajos septiņos gados ir paredzams, ka karavīru skaits katru gadu pieaugs vidēji par 85 karavīriem gadā. Kopumā no 2019. līdz 2025.gadam karavīru skaita pieaugums plānots par 600 karavīriem.

Jau ziņots, ka Ādažu bāzē kopš 2017.gada uzturas arī NATO kaujas grupas karavīri. Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar NBS, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Savukārt šogad 8.martā Latvijas, Dānijas un Igaunijas aizsardzības ministri Ādažu bāzē atklāja daudznacionālo divīzijas štābu "Ziemeļi". Patlaban štābā iesaistītas trīs nācijas - Latvija, Dānija un Igaunija, taču aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) nesen paziņoja, ka patlaban notiek darbs, lai štābā būtu pārstāvēti arī citi Latvijas sabiedrotie - Kanāda, ASV, Vācija. Tāpat dalībai štābā uzrunāta Polija.

Lai izvietotu sabiedrotos, Ādažu bāzē tiek būvētas papildu kazarmas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)