Banner 980x90

Ādažos gaidāms lielākais notikums Baltijas valstu Zumbas vēsturē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 23.jūlijā, no plkst.12.00 līdz plkst.16.00 Vējupes pludmalē Ādažos jau trešo reizi norisināsies, "Zumba Fitness Pludmales maratons", kas šogad būs lielākais notikums Baltijas valstu Zumbas vēsturē. Lai uzzinātu mazliet vairāk gan par pasākumu, gan pašu Zumbu, pilsētas informācijas portāls Saulkrasti24.lv uz sarunu aicināja pasākuma organizatori Diānu Gžibovsku.

"Ideja par pasākuma organizēšanu radās pirms trim gadiem, kad es nolēmu organizēt brīvdabas Zumbas nodarbību. Tajā laikā Zumbas nodarbībās tieši no Ādažu klientēm bija ļoti liela atsaucība, kā arī Ādažu pilsētas centrā ir Vējupes pludmale, un es nodomāju, Ādaži ir ideāla vieta, lai ko tādu organizētu," stāsta Diāna.

Lai pasākums no idejas pārtaptu realitātē, enerģiskā Diāna devusies pie Ādažu kultūras centra vadītājas Lindas Tiļugas un izstāstījusi savas idejas, rezultātā saņemts atbalsts un pasākums varējis notikt. Ādažu novada pašvaldība pasākumam nodrošinājusi tehnisko pusi - skatuvi un skaņu.

Pirmais "Zumba Fitness pludmales maratons" norisinājās divas stundas, kopā pulcinot ap 400 apmeklētājus no visas Latvijas. Pēc pasākuma Diāna saņēmusi ļoti labas atsauksmes, tad arī sapratusi, ka šim jākļūst par ikgadēju pasākumu.

Otrais Pludmales maratons, pēc organizatores vārdiem, jau norisinājies pa visam citā līmenī. Skatuve bija kļuvusi lielāka, pasākums apvienojis instruktorus ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas. Tāpat apmeklētājus un dejotājus priecēja dzīvais perkusiju pavadījums un Dj Roberts Lejasmeijers.

"Savukārt šī gada "Zumba Fitness Pludmales maratons" Ādažos būs lielākais notikums Baltijas valstu Zumbas vēsturē. Mums būs vēl plašāka skatuve- īpašs pludmales noformējums, Dj un, protams, dzīvais perkusiju pavadījums, dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Polijas, Spānijas un arī no Japānas. Pasākums kopumā pulcēs 20 profesionāļus, Īpašā viešņa būs Tania Ginard, kas ir atpazīstama visā pasaulē, kā Zumba Fitness pamatlicēja Beto Pereza komandas horeogrāfe," norāda Diāna.

Organizatori īpaši padomājuši arī par bērniem. Pasākuma laikā būs pieejamas piepūšamās atrakcijas, kā arī būs iespēja iepazīties ar Zorba bumbām.

Uz jautājumu, vai nepieciešama īpaša sagatavotība, lai piedalītos "Zumba Fitness Pludmales" maratonā, Diāna atbil,"Zumbā mēs neskaitam gadus, nedalam dzimumos. To var pilnīgi visi. Ir tikai jāatnāk pamēģināt. Pēdējā laikā novēroju tendenci, ka manas klientes izaicina vīrus atnākt uz nodarbību, un viņi arī atnāk. Tas ko es redzu liek man smaidīt vēl trīs stundas pēc nodarbības - viņi cenšas, viņiem sanāk un viņi nāk vēl."

Pateicoties Ādažu novada pašvaldības atbalstam, maratons ikvienam interesantam pieejams bez maksas.

Pati Diāna "Zumba Fitness" nodarbības pasniedz jau ceturto gadu. Viņa uzskata, ka labam Zumbas instruktoram nodarbībā ir jārada pozitīva atmosfēra, jābūt smaidīgam un saulainam, kā arī jāpaceļ sanākušo garastāvoklis, pat tad, ja kāds uz nodarbību ieradies pavisam noguris. Instruktoram ar katru dejas nodarbību jāliek apmeklētājiem saprast, ka ikviens var kļūt par dejotājiem, kaut vai uz stundiņu. Viens no Zumbas pamatprincipiem ir kustību atkārtošana, tieši šī iemesla dēļ, šīs nodarbības ir piemērotas jebkuram, arī tiem, kuriem nav iepriekšēja dejas pieredze. Zumbā uzlabojas reakcija, līdzsvars, strādā pilnīgi visi ķermeņa muskuļi, to skaitā arī pats svarīgākais muskulis - sirds.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)