Banner 980x90

Ādažos atklās jaunu munīcijas noliktavu kompleksu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piektdien, 16.septembrī, tiks atklāts pirmais Ādažu poligonā pabeigtais ASV finansētais Eiropas drošības nostiprināšanas iniciatīvas projekts - munīcijas noliktavu komplekss, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos Ivo Mogiļnijs, ASV vēstnieces vietniece Šarona Hadsone-Dīna, kā arī citas augstas amatpersonas.

Munīcijas noliktavu izbūve palielinās Ādažu poligona spējas uzņemt sabiedroto spēkus un nodrošināt īslaicīgu munīcijas uzglabāšanu lielākā apjomā militāro mācību vajadzībām. Munīcijas glabāšanas vieta izbūvēta atbilstoši NATO standartiem.

2016.gada 6.janvārī NATO atbalsta un iepirkumu aģentūra noslēdza divus būvniecības līgumus ar Latvijas uzņēmumiem "SIA Arčers" un "SIA Merks", lai īstenotu Eiropas drošības nostiprināšanas iniciatīvas projektus Ādažu bāzē un poligonā un Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē.

Kopumā Ādažu bāzē un poligonā tiks īstenoti 53 būvprojekti, kuru mērķis ir uzlabot šautuves un apmācību vietas, kā arī izveidot noliktavas un atbalsta infrastruktūru. Kopējā summa, kas no iniciatīvas līdzekļiem piešķirta šo projektu īstenošanai, ir aptuveni desmit miljoni eiro.

ASV finansētie Eiropas drošības nostiprināšanas iniciatīvas projekti ir daļa no centieniem stiprināt ASV apņemšanos atbalstīt savu sabiedroto kaujas spējas un drošības situāciju Baltijas reģionā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)