Banner 980x90

Ādažos aizvadīta starptautiskā suņu izstāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 30.jūlijā un svētdien, 31.jūlijā Ādažos starptautiskajā un nacionālajā suņu izstādē kopumā bija apskatāmi vairāk nekā 2000 suņu: labradori, čivavas, Velsas korgi pembroki, papiloni, vācu aitusuņi, kā arī ļoti retas šķirnes, kuras Latvijā nemaz nav sastopas, piemēram, Istrijas asspalvainais suns, Spāņu ūdenssuns, Vandejas lielais un mazais asspalvainais basets, Čehoslovākijas vilku suns, Maremmas–Abruco aitusuns un citi. 

Kā pilsētas informācijas portālu Saulkrasti24.lv informē Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne, starptautiskajā izstādē piedalījās 1230, bet nacionālajā – ap 960 suņu. 

"Pasaulē kopumā ir vairāk nekā 260 suņu šķirnes, šajā izstādē bija apskatāmas 202. Tas ir ļoti daudz," pārliecināta izstādes organizatore, kinoloģiskā kluba "Reto" vadītāja Ilona Ose.

Visvairāk dalībnieku Ādažos bija ieradušies no Somijas, Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, kā arī Krievijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Ukrainas, Luksemburgas, Čehijas un Latvijas. 

No katras šķirnes žūrija izvēlējās tikai vienu labāko pārstāvi, bet pēc tam apmēram 200 suņu cīnījās par 5 godalgotām vietām. 
Starptautiskajā izstādē par labāko kucēnu žūrija atzina Hannoveras asinspēdu dzinējsuni no Latvijas, par labāko veterānu – vācu vidējo špicu no Somijas, par labāko pēcnācēju – Vandejas lielo asspalvaino basetu no Somijas, par labāko pāri – samojedu suņus no Krievijas.

Par starptautiskās izstādes uzvarētāju kļuva asspalvainais taksis no Somijas, otrajā vietā aiz sevis atstājot skotu terjeru no Krievijas, trešajā – īru sarkano seteru no Somijas, ceturtajā – zeltaino retrīveru no Igaunijas, bet piektajā – Velsas korgiju pembroku no Latvijas.
Nacionālajā izstāde žūrija par labāko kucēnu atzina Rodēzijas ridžbeku no Latvijas, par labāko veterānu – vācu vidējo špicu no Somijas, par labāko pēcnācēju – pundurpinčeru no Somijas, par labāko pāri – beļģu aitusuņus no Somijas.

Par nacionālās izstādes uzvarētāju kļuva bīgls no Latvijas, otrajā vietā aiz sevis atstājot afgāņu vējasuni no Krievijas, trešajā – erdelterjeru no Krievijas, ceturtajā – asspalvaino taksi no Somijas, bet piektajā – veimārieti no Latvijas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)