Banner 980x90

Ādažnieki Vollijs un Ruta Kuki kļūst par pasaules čempioniem rogainingā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Par pasaules čempionu rogainingā jauktajā ultraveterānu grupā XUV (komandā vīrietis un sieviete, vecums – sākot no 65 gadiem) 24 stundu sacensībās kļuvis ādažnieks, Ādažu novada domes ilggadējais darbinieks, nekustamā īpašumu speciālists Vollijs Kuks ar dzīvesbiedri Rutu Kuku.

Sestdien, 23.jūlijā, un svētdien, 24.jūlijā rogaininga dzimtenē Austrālijā norisinājās 14.pasaules čempionāts rogainingā. Rogainigs ir apvidus orientēšanās komandu sporta veids (komandā 2-5 dalībnieki).  Sacensību laiks- 24 stundas, no tām –13 stundas –diennakts tumšajā laikā. Šogad Vollijs un Ruta plāno vēl piedalīties Eiropas rogaininga čempionātā 27.augustā un 28.augustā Spānijā, lai aizstāvētu savu 2015.gada čempiona titulu .

Tieši pirms 40 gadiem, 1976.gadā, Filipsu ģimene izveidoja zīmolu "Rogaine", aizsākot rogaininga izplatību visā pasaulē, kura pirmsākumi 24 stundu formātā atrodami 1947.gadā, kad Melnburnas Universitātes kalnu klubs organizēja pirmo 24 stundu pārgājienu.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)