Banner 980x90

6 zelta likumi, kas palīdzēs izvēlēties īsto dīvānu

Foto: ID Mēbeles
Foto: ID Mēbeles
Dīvāni ir mēbele, kas atrodama gandrīz ikvienā mājoklī – tas palīdz relaksēties pēc garas darba dienas, ir piemērots ciemiņu uzņemšanai un reizi pa reizei noder arī kā ērta guļvieta. Ja agrāk to izvēle bija visai trūcīga, tad mūsdienās tos iespējams izvēlēties plašā spektrā. Lai spētu izvēlēties telpai un vajadzībām piemērotāko dīvānu, jāņem vērā vairāki svarīgi faktori.

1. Dīvāna izmērs
Lai gan dīvāns pirms tā iegādes gandrīz vienmēr tiek izmērīts, reizēm tam tiek pievērsts pārāk maz uzmanības, un līdz ar to mēbele tiek iegādāta neprecīzi. Ja tas iegādāts lielāks, nekā iecerēts, rezultātā var tikt noskrāpēta un sabojāta siena vai cita telpas daļa. Tieši tāpēc dizaineri iesaka to precīzi saskaņot ar telpas izmēriem, lai tas spētu kalpot pēc iespējas ilgāk. 

2. Pareiza dīvāna vietas izvēle
Dīvāns iederēsies teju ikvienā mājokļa telpā, tostarp arī stiklotā terasē vai priekšnamā. Lai arī kur tiktu plānots novietot jauno sēžamo, tā vietu nepieciešams kārtīgi apdomāt. Tas jādara vairāku apstākļu dēļ. Piemēram, ja mēbele tiks izvietots telpas vidū, jāizvēlas modelis, kura mugurpusi nosegs audums, lai no visām pusēm tas izskatītos glauni un kvalitatīvi. Izvēloties īsto dīvāna vietu, jāpiedomā arī par pārvietošanos telpā – tas nedrīkstētu traucēt tam ērti paiet garām, kā arī piecelties un apsēsties uz tā. 

Foto: ID MēbelesFoto: ID Mēbeles


3. Pievērs uzmanību dīvāna audumam
Lai gan dīvāni spēj pielāgoties teju ikvienam interjeram, pirms to iegādes der apdomāt arī tā vēlamo materiālu. Ja mājoklī ir dzīvnieki, ieteicams izvēlēties to viegli kopjamu. Šādiem gadījumiem vispiemērotākais būs mākslīgās ādas dīvāns, taču, ja vēlies telpā nodrošināt papildus māju sajūtu, izvēlies auduma dīvānu.

4. Kādu dīvāna veidu izvēlēties?  
Mūsdienās dīvāni pieejami dažādās to variācijās un reizēm grūtības sagādā izvēlēties īsto un piemērotāko. Ja telpā ir pietiekami daudz vietas, nebaidies tajā novietot stūra dīvānu, jo šobrīd tie vairs nav pieejami tikai lieli un masīvi. Neliels stūra dīvāns būs viegls un aizņems salīdzinoši maz vietas. Ja telpa ir neliela, bet vēlies ko mīkstāku un ērtāku par krēslu, izlem par labu zvilnim, jo tas vienmēr ļaus relaksēties pēc garas dienas. Tomēr, ja esi par klasiku, izvēlies standarta divvietīgu vai trīsvietīgu dīvānu, kāds mūsdienās pieejams dažādos izpildījumos. 

Foto: ID MēbelesFoto: ID Mēbeles
5. Vai papildus dekori spēs mainīt dīvāna tēlu? 
Dīvāns ir mēbele, kas savu funkciju kvalitatīvi veiks gadiem. Kā jau ar visām lietām, arī šo mēbeli nereti ir vēlme nomainīt pirms laika, tādējādi ieviešot telpā jaunu vēsmu. Reizēm šo situāciju var uzlabot dažādi dekori – pledi, dažādas formas un krāsas spilveni vai jauns žurnālgalds, ko pieskaņot interjeram. Tieši tāpēc pirms jauna dīvāna iegādes pārliecinies, vai tas šādas pārmaiņas uztvers gaumīgi, jo ne visiem sēžamo tipiem piestāv aksesuāri.
 
6. Svarīgs faktors – dīvāna krāsu tonis
Nav noslēpums, ka bieži vislielāko uzmanību pievēršam tieši mēbeles krāsu tonim un tikai pēc tam seko citi faktori. Vairākos gadījumos tieši no krāsas ir atkarīgs, vai dīvāns spēs pielāgoties telpas interjeram. Ja vēlies telpu iekārtot nomierinošu un relaksējošu, izvēlies neitrālas krāsas mēbeli, tomēr, ja vēlies, lai dīvāns būtu telpas odziņa, izvēlies to spilgtākos vai raibos toņos. 

Foto: ID MēbelesFoto: ID Mēbeles
Par kvalitāti un dažādību – ID Mēbeles
Ja vēlies vienkārši, ērti un nepārmaksājot iegādāties kvalitatīvus dīvānus, ieskaties mēbeļu interneta veikalā www.idmebeles.lv. Sekojot jaunākajām mēbeļu nozares modes tendencēm, piedāvājumā atradīsiet mēbeles, piemērotas ikvienam mājokļa interjeram. Nodrošinot augstu kvalitāti par pieņemamām cenām, ID Mēbeles klientu vidū ir ieguvis uzticamību un vēlmi iepirkties atkārtoti. Interneta veikala plašajā piedāvājuma klāstā ir visa veida mēbeles – krēsli, galdi, gultas, virtuves mēbeles, sekcijas un daudz citas. Ja vēlies interneta veikalā noskatīto dīvānu apskatīt dzīvē, aicinām apmeklēt salonveikalu "Mājai un interjeram" Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 45/47.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)